Mamaar kiest voor DESK

foto Jeffrey Oomens

“Ik zal Dongen nooit vergeten, heb er heel mooie momenten meegemaakt. Maar mijn gevoel zegt dat het nu tijd is voor iets anders”, reageert Mounir Mamaar op zijn aanstaande vertrek naar DESK. “Sportief misschien een stap terug, maar dat is relatief. Bij DESK krijg ik het volledige vertrouwen van de trainer. En een rol die me aanspreekt.”

Een jaar geleden zat Mamaar ook met Ad van Seeters om tafel, maar koos de aanvaller uiteindelijk toch voor een verlenging bij die andere geelblauwen. “Van Seeters is gecharmeerd van mij als voetballer. Het is de bedoeling dat ik met de balvaste spits Arie Eikelenboom een koppeltje ga vormen. Daarnaast ben ik eventueel ook inzetbaar op beide vleugels. Weet je, ik ben 23 en wil spelen. Met Dongen begon ik ook in de eerste klasse en daar zijn mooie dingen uit voortgekomen, nietwaar?”

Kink

Aanvankelijk genoot Mamaar dit seizoen het vertrouwen van Arie van der Zouwen en stond vrijwel altijd in de basis. Meer dan onder de vorige coach Clemens Bastiaansen. Na Gemert kwam er een kink in de kabel. “Ik vroeg toen om een wissel, omdat ik last had van mijn knie. Dat bleek later mee te vallen, maar vanaf dat moment kwam ik er naast te staan. Zonder opgaaf van reden. Ik wil niemand iets verwijten bij Dongen, maar aan de andere kant hebben die laatste weken inderdaad wel meegespeeld in mijn beslissing. ‘Hé overloper’, zeiden sommigen toen bekend werd dat ik voor de rivaal had gekozen. Met een knipoog, hoor. De mooie herinneringen zullen voor altijd bij me blijven en een aantal mensen zal ik echt missen, maar na drie jaar is de tijd voor nieuwe impulsen aangebroken.”

Be Sociable, Share!