Lucius: Kozakken Boys. Of FC Eindhoven, of…?

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

In eerste instantie reageert hij een beetje knorrig op de naam Kozakken Boys als zijn nieuwe club. “Oh, hebben zij dat al naar buiten gebracht? Moeten zij weten.” Wat later blijkt waarom. Diep in zijn hart hoopt Theo Lucius nog op een profclub en zolang de overschrijvingsperiode (15 juni) voor amateurs nog niet verstreken is, zou de mededeling eventuele kandidaten kunnen afschrikken. “In een week tijd kan er veel gebeuren, zeker in de voetballerij.”

“Bovendien moet het overschrijvingsformulier nog ondertekend worden. Wat gebeurt er als ik morgen een been breek? Wil Kozakken Boys me dan nog steeds?” Tja, Theo is Theo. Met het hart vaak op de tong. Als de 36-jarige middenvelder hoort dat de Werkendamse topklasser waarschijnlijk puur uit enthousiasme heeft gehandeld, toont hij anderzijds begrip. “Het is ook geen ramp. De afspraak is dat ik komend seizoen voor Kozakken Boys speel, als zich tot 31 augustus geen club heeft gemeld die mij aanspreekt plus een contract aanbiedt.”

Veel gegadigden zijn er wat dat betreft niet. “In Go Ahead of Cambuur zou ik bijvoorbeeld geen interesse hebben. Dat is me teveel gedoe. FC Eindhoven? Dat is de meest reële optie. Het afgelopen halfjaar hield het daar sportief niet over, nee. Behalve die laatste maand was het vaak zelfs van een bedenkelijk niveau. Maar goed, ik heb inmiddels met hun nieuwe trainer Jean Paul de Jong gesproken. Het is nu aan Eindhoven om met een aanbieding te komen die me aanspreekt. Anders stap ik er niet in. En wie weet dient zich uit het buitenland nog iets aan. Eén ding staat vast: ik wil nog een paar jaar voetballen. Op een zo hoog mogelijk niveau. Ik ben hartstikke fit.”

Ex-international

Mits de club hem dus aan staat. “Kozakken Boys als vereniging ken ik niet, maar hoor er wel goeie verhalen over. Via Dogan Corneille zijn de eerste contacten gelegd. Ik sprak hem bij een benefietwedstrijd en hij vroeg of ik wellicht interesse had. Laat ze me maar bellen, zei ik.” En zo is de kans zeer aannemelijk dat Kozakken Boys straks een ex-international binnen de gelederen heeft. “Ja. De Topklasse is van een behoorlijk niveau en die zaterdag als speeldag is een prettige bijkomstigheid. Mijn hele leven heeft in het teken van het voetbal gestaan en daarom zou het fijn zijn als ik straks ook eens ’n keer iets met mijn dochter kan ondernemen op zondag.” Behalve….

Be Sociable, Share!