‘Logisch dat UNA gaat meedoen’

Het bekerduel met Scheveningen riep voor UNA/Brinvast in zekere zin herinneringen op aan het voorbije seizoen, waarin het degradeerde uit de Topklasse. De winst lag woensdagavond voor het grijpen, maar een tegengoal in blessuretijd veranderde alles. Zelfs met een man meer kwam UNA die tik in de verlenging niet meer te boven.

The day after heeft Niek van Boekel het nog altijd moeilijk met de uitschakeling (3-4) en het mislopen van de confrontatie met FC Oss in de tweede ronde. “Omdat je weet dat het volledig onnodig was. Wij verzuimden de 3-1 te maken en kregen de rekening daarvoor ongenadig gepresenteerd.” Het wedstrijdverloop tegen de zaterdagtopklasser bood UNA niettemin volop vertrouwen voor het komende seizoen. “Ik vond Scheveningen eigenlijk tegenvallen. Een counterploeg die alleen maar loert op foutjes van de tegenstander. Maar per saldo kan die kwalificatie inderdaad ook met ons te maken hebben.”

In en rondom de club gaan geluiden op dat het huidige UNA misschien wel sterker is dan het team van vorig seizoen. “Zou zomaar kunnen. In de breedte hebben we nu minder mogelijkheden, maar kwalitatief zijn we denk ik iets sterker geworden. Kampioenschap? Nou, daar lopen we in ieder geval niet voor weg. Het is niet meer dan logisch dat dit UNA gaat meedoen om de hoofdprijs”, erkent de middenvelder.

Amateurbasis

Die aanvankelijk opzag tegen een jaargang in de Hoofdklasse, maar inmiddels de drive weer gevonden heeft. Ondanks een avontuur bij FC Eindhoven dat uiteindelijk wel sportieve voldoening bracht, maar niet het beoogde doel: een profcontract. “Ik heb een groot gedeelte van de voorbereiding met Eindhoven meegemaakt. Wedstrijden gespeeld tegen PSV, Heerenveen en Sparta. Ja, dat ging best aardig. Trainer John Lammers was tevreden over mijn inbreng, maar uiteindelijk was de komst van een verdediger en een spits de hoogste prioriteit voor de leiding. En op voorhand had ik al aangegeven, dat ik niet op amateurbasis zou komen. Jammer, maar wel mooi om meegemaakt te hebben. Ik heb denk ik wel bewezen dat ik dat niveau aan kan.”

Be Sociable, Share!