‘Let maar op, DESK komt eraan’

foto Robert Janzen

Zijn knie is inmiddels nagenoeg pijnvrij. Zoals ook de ziekenboeg van DESK leeg begint te lopen. Jetzt geht’s los. Want ondanks die nul uit drie is Yassine Asrih positief gestemd over de rol van de Kaatsheuvelse hoofdklasser in het vervolg van de competitie. “Een over het algemeen jong en talentvol team dat beter dan vorig seizoen zal blijken, let maar op.”

“Niet slim”, becommentarieerd Asrih achteraf zijn beslissing om ondanks een onwillige knie in de eerste twee duels toch te spelen. “We misten door blessures al een paar ervaren spelers en ik wilde het team niet in de steek laten. Daardoor ging ik forceren en was mijn inbreng ondermaats. Elke pass veroorzaakte pijn en daardoor was ik meer daarop gefocust dan op het spel.”

Inzetbaar tegen Dongen

Zondag bij Groene Ster nam hij plaats op de bank en fungeerde de laatste twintig minuten als invaller. “Ik heb nu aanzienlijk minder reactie en ga ervan uit dat ik tegen Dongen volledig inzetbaar ben. Net als Stijn Biemans en Frank Jongbloets trouwens. Wat ervaring erbij zal dit elftal goed doen. Ten opzichte van afgelopen jaar krijgen we minder goals tegen omdat de organisatie beter is. Niet in de laatste plaats door ons nieuwe centrale duo. Sjack van Rijsbergen en Thijs van den Berg doen het prima.”

De makke van DESK ligt tot dusver vooral voorin. En dan met name op een essentieel onderdeel: scoren. Zo miste Casper van Elsacker tegen Groenen Ster zelfs een strafschop. “Het belangrijkst is dat de kansen in ieder geval daar zijn. Drie gespeeld nul punten is pijnlijk, maar toch moeten we in deze fase vooral de rust bewaren. Het seizoen is nog lang en ik ben er zeker van dat de resultaten gaan komen. Honderd procent.”

Be Sociable, Share!