‘Lastig, maar wel haalbaar’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Hij is zo gedreven als de pest, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar slapeloze nachten? Nee, Klaas Wels ligt niet wakker van die onderste plaatsen waarop hij met zijn beide werkgevers Deurne en FC Oss bivakkeert. Dat deed de coach uit Veghel onlangs alleen toen hun boreling met gezondheidsproblemen kampte. Die inmiddels overigens verleden tijd zijn. “Als ik geen nieuwe club vind? Dan ga ik op zoek naar een baan voor de ochtenduren.”

Waarbij Wels alvast heeft ingecalculeerd dat hij zijn parttime job als assistent bij FC Oss behoudt. “De gesprekken daarover vinden pas in de loop van 2014 plaats, maar tot dusver heb ik geen signalen dat de samenwerking beëindigd zal worden. Eerlijk gezegd maak ik me daar niet zo druk over, mijn gevoel zegt dat dit goed komt.” In relatie tot het vinden van een nieuwe, tweede voetbalbaas – opportuun omdat Deurne en Wels eerder besloten niet tot contractverlenging over te gaan – is hij minder overtuigd.

Dat wil zeggen, Wels weet wat hij vooral niet wil. Zo ziet hij een club lager dan de tweede klasse niet zitten. “Klinkt misschien arrogant en zo bedoel ik het niet. Maar ik wil wel graag aan de slag bij een club met mogelijkheden. En dan doel ik niet op het halen van spelers, maar vooral wat betreft de randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld de trainingsfaciliteiten en een functionerende jeugdopleiding inclusief doorstroming. Een club waar je kunt bouwen dus. Klopt, de spoeling lijkt nu door de ontwikkelingen in de markt dun in dat opzicht. Dus zou het kunnen dat ik straks geen amateurclub heb. Dat wordt dan zoeken naar een nieuw parttime werk. Hoe jammer ik dat ook zou vinden, want het moge duidelijk zijn dat ik het liefst volledig in de voetballerij werkzaam blijf. Daar kan ik mijn ei volledig in kwijt, zoals dat heet.”

De Valk

Ook al zijn de resultaten niet je van het. “Dat wij het met Deurne niet makkelijk zouden krijgen, kon je van tevoren al min of meer uittekenen. Na die periode in het begin van dit seizoen waarin ik het nodig vond om binnen de selectie even aan de boom te schudden, constateer ik echter een stijgende lijn. Het niveau van de trainingen is omhoog gegaan en dat zie je in fases ook terug in de wedstrijden. Zaterdag tegen Gemert vond ik ons veldspel heel behoorlijk. Dat wij tegen zo’n uitgebalanceerde ploeg geen punten pakken, tja. In dat opzicht hebben we zondag tegen De Valk meer kans. Een overwinning zo vlak voor de feestdagen zou een flinke boost geven, ja. Dan sta je opeens op maar vier punten van het linkerrijtje. Okay, misschien is dat wel erg optimistisch gedacht, maar beter zo denken dan andersom. Binnen de groep heerst het geloof dat we ons straks veilig kunnen spelen. Een lastig karwei, maar wel haalbaar.”

Be Sociable, Share!