‘Laat ze maar roepen en schrijven’

foto Bert Stottelaar

Toch frappant. Beroepsmatig zit Donny Spruijt in de beveiligingstechniek en ook op het voetbalveld trekt hij die lijn door. De 32-jarige Veldhovenaar is bij UNA/Brinvast een zekerheidje. Is bij wijze van spreken de eerste die op het wedstrijdformulier wordt gezet. Niet vanwege zijn fluwelen techniek, maar puur omdat hij doet wat hij moet doen: verdedigen. Of in zijn geval, beveiligen. “Je moet vooral geen dingen doen, die je niet kunt.”

Die Spruijt kun je er goed bij hebben. Zie zondag. In het duel met FC Lienden kreeg UNA voor rust nauwelijks vat op de gasten. Vooral vanwege de slim penetrerende John van Loenhout, een Van der Vaart-achtige voetballer die uitstekend tussen de linies kan spelen. Daardoor kwam de thuisclub vaak een stapje te laat. Met Spruijt in de tweede helft als persoonlijk cipier van Van Loenhout was de angel uit het spel van Lienden. Hoewel het eindresultaat onbevredigend was. Opnieuw. 0-2 werd 1-2, maar niet meer dan dat.

Kat in het bakkie

“Dat is een beetje het verhaal tot nu toe. Vraag me niet waarom, maar op een of andere manier tonen we aanvankelijk steeds teveel ontzag voor de tegenstanders. En eenmaal op achterstand blijkt het voor UNA te lastig om die nog te kunnen ombuigen. Het is zeker niet zo dat we kansloos zijn, maar we hikken enigszins tegen dat omslagpunt aan. Vanuit het verleden was het precies andersom, inderdaad. Als we zelf op voorsprong kwamen, was het veelal kat in het bakkie. Luister, iedereen kan van alles roepen en schrijven over ons. Ze doen  maar. Sfeer, plezier, het niveau van de trainingen; wat dat betreft is het gewoon goed.  Daarom ben ik ervan overtuigd dat de punten echt wel gaan komen.”

Gedreven

Als tussengerecht naar die verwachte ommekeer krijgt UNA zondag De Valk voor de kiezen in de tweede ronde van de districtsbeker. “Dat duel leeft zeker, ja. Als sportman wil je sowieso winnen wat er te winnen valt. Daarnaast willen we met een klinkende prestatie laten zien dat UNA in de Topklasse thuishoort. Een extra aspect is het weerzien met Paul van der Palen, onze voormalige trainer. Hem kennende zal ons een gedreven tegenstander te wachten staan. Maar dat zijn wij ook.”

Be Sociable, Share!