Kuppens weg bij DESK

Als DESK zich wil doorontwikkelen is meer voetballend vermogen van achteruit noodzaak volgens coach Ad van Seeters. In dat kader maakte de leiding van de Kaatsheuvelse hoofdklasser zondag een aantal nakende mutaties bekend. Van Baronie komen de verdedigers Bas van Loon en Sjack van Rijsbergen over. De eerste aanvallende versterking die zijn jawoord gaf heet Houssein Efe (TSC Oosterhout). Thom van Santbergen, Maarten Vos en Frank Kuppens kregen te horen dat voor hen straks geen plaats meer is.

Vooral die laatste is opmerkelijk. De van Schijndel overgekomen verdediger manifesteerde zich over het algemeen als een constante factor. “Na lang wikken en wegen zijn we tot dit besluit gekomen. Als trainer probeer ik altijd een band op te bouwen met een speler. Ook mijn relatie met Frank Kuppens is in het verlengde daarvan meer dan prima. Maar er komt altijd een moment dat je objectief moet oordelen. We moeten werken aan de opbouw van achteruit en ik acht Frank daar minder geschikt voor”, vindt Van Seeters.

De speler in kwestie reageerde verrast op het besluit. “Ik had dit totaal niet verwacht, en afgaande op de reacties binnen ons team en de club eigenlijk niemand. Ze wisten een jaar geleden wat ze in huis haalden en dat hebben ze ook gekregen. Volgens mij heb ik niet minder gespeeld dan in de voorafgaande seizoenen. Schijndel? Ik weet dat de deur daar altijd open staat voor mij, maar ik zoek het in eerste instantie hogerop. Voordat dit verhaal speelde, heb ik met UNA gesproken. Maar ik vertelde die mensen dat ik eerst met DESK wilde praten, ook omdat ik eigenlijk gewoon in Kaatsheuvel wilde blijven. Ik vermoed dat UNA nog steeds interesse heeft. Ik laat nu alles maar op me af komen.”

Be Sociable, Share!