‘Kunstheup gaat er komen’

foto Jeffrey Oomens

Ooit zal hij een kunstheup aangemeten krijgen, maar dat moment wil Bas van der Reijken zo lang mogelijk uitstellen. Niet meer voetballen op topamateurniveau draagt daartoe bij. Met pijn in het hart maar wel overtuigd van de noodzaak zette de veelvoudig topscorer van Gemert daarom een punt achter zijn voetbalcarrière. “Mijn gezondheid staat voorop.”

Eigenlijk de gehele vorige jaargang kampte Van der Reijken (29) met liesklachten. Althans, dat dacht hij. De werkelijke oorzaak kwam aan het licht toen er een scan van zijn heupgewricht gemaakt werd. “De conclusie was vervolgens snel getrokken. Artrose aan de linkerheup. Het kraakbeen aan de kop van het gewricht is grotendeels weg. Het advies van de medici was duidelijk. Die kunstheup gaat er een keer komen, maar met een gedoceerde aanpak kan ik het proces op de weg daar naar toe rekken. Dan is de beslissing om te stoppen weliswaar nog steeds moeilijk, maar uiteindelijk toch te accepteren.”

Gemert 3?

Gezien het tijdstip vond Van der Reijken het lullig voor Germania, daar waar hij op zoek dacht te gaan naar nieuwe impulsen. De Groesbeekse eersteklasser was immers in de veronderstelling een garantie voor doelpunten te hebben binnengehaald. Dat scoren zal Van der Reijken toekomstig waarschijnlijk alleen nog tijdens trainingspartijtjes doen. Bij Gemert 3. “Ik weet niet of het nu nog mogelijk is mijn overschrijving ongedaan te maken. Mijn plan is wekelijks een keer mee te trainen met het derde. Rustig aan. Daarnaast vind ik een potje tennis leuk, net als fitness. Nee, voor het zwarte gat ben ik niet bang. Het liefst had ik natuurlijk gewoon doorgevoetbald, maar deze gang van zaken heeft ook voordelige kanten. De verplichtingen die sporten op niveau met zich meebrengt, zijn weg. Hoef nu nergens meer rekening mee te houden, heb alle tijd voor andere dingen. Zeker, ik zal Gemert blijven volgen. Zal bij de thuiswedstrijden regelmatig langs de kant staan.” Als supporter. “Trainer? Zie ik niet zitten. In ieder geval niet op dit moment.”

Be Sociable, Share!