‘Kraay leeft niet echt bij ons’

 

foto Gerald van Zanten

Hij die de vereniging toch vooral op de kaart zette, keert zaterdagavond terug in Lienden. “Dat is leuk voor de mensen van de club en de supporters, maar bij ons als spelers leeft dat niet echt. Wij zijn maar met één ding bezig en dat is drie punten”, beweert Bredanaar Niek Ripson in de aanloop naar het duel tussen FC Lienden en JVC Cuijk in relatie tot Hans Kraay jr.

Ripson voetbalde zelf maar een halfjaar onder Kraay. “Een groot gedeelte van de huidige selectie heeft zelfs niet onder hem gewerkt. Hem kennende zal JVC Cuijk scherp aan de aftrap verschijnen. Maar ook dat is eigenlijk niet heel bijzonder, want dat overkomt ons wekelijks”, refereert Ripson bijvoorbeeld aan zondag, toen medekoploper Lienden in het mes liep bij EVV. Het was overigens pas het eerste puntenverlies voor zijn ploeg. “Niet nodig, zij zijn eigenlijk maar een paar keer over de middenlijn geweest. Maar gelukkig viel de schade mee omdat ook Achilles’29 en WKE punten verspeelden.”

Op de vraag of Lienden zichzelf als titelkandidaat ziet, wil Ripson geen antwoord geven. “We zijn inderdaad aardig op weg, maar je kunt daar pas een reëel oordeel over geven als je alle tegenstanders bent tegen gekomen, vind ik. Rond de winterstop zal dat het geval zijn en dan maken we de balans op. Ja, er zijn wel verschillen ten opzichte van vorig seizoen. Onder André Paus spelen we in een vast systeem. Elke speler kent precies zijn taak daarin. Duidelijkheid dus en daar houd ik wel van. Lienden wil de wedstrijden controleren en van daaruit initiatief nemen.”

Heracles

Ripson, voorheen verdedigende middenvelder in het Betuwse dorp, fungeert tegenwoordig als centrale verdediger. Een positie die hij eerder ook bij NAC, TOP Oss en Emmen bekleedde. “Als de tegenstander met twee spitsen speelt, pik ik er één van op. En anders schuif ik bij voorkeur door naar de meest aanvallende middenvelder.  Al is dat laatste ook afhankelijk van het wedstrijdverloop.“ Het duel wordt trouwens op zaterdagavond afgewerkt, omdat er volgende week een midweeks bekerprogramma gepland staat. Waarin JVC dinsdag FC Eindhoven treft en Lienden een dag later Heracles ontvangt. “Een bonus, leuk om mee te maken. Maar voor mij persoonlijk heeft de competitie de hoogste prioriteit.”

Be Sociable, Share!