Kous op de kop

Niets wees erop dat Baronie de eerste seizoenshelft niet met een driepunter zou gaan afsluiten. De Bredanaars heersten tegen De Valk namelijk op alle fronten, ondanks de magere (2-1) afspiegeling in cijfers. Echter, it ain’t over till it’s over. “We hebben het maximale eruit weten te slepen”, glunderde Ruud van den Dungen, die zijn seizoenstotaal in extremis vanaf de stip op twaalf bracht. En De Valk daarmee rijkelijk beloonde met de 2-2.

De topscorer van de Hoofdklasse B was eerlijk in zijn oordeel. “Baronie was positioneel en voetballend minstens een stap verder dan wij. Zoals eigenlijk heel veel teams in deze afdeling. Als wij ons met De Valk kunnen handhaven, hebben we het goed gedaan. Daarbij telt, zoals vandaag, elk puntje. Nee, daar hield ik op het eind geen rekening meer mee. Maar je ziet wat er kan gebeuren, als zij verzuimen de derde te maken.”

Appelleren

Van den Dungen zelf trapte de bal vanuit de volley richting het doel van Baronie. Onderweg raakte Jamie Kankam die inzet met een arm en/of hand. Vond scheidsrechter Kempinga. “Ik weet zeker dat hij het zelf niet gezien heeft. Hij reageerde puur op appelleren”, foeterde Jack Sweres. “De scheids had hem eerder aan de andere kant ook op de stip kunnen leggen. Dat gaf de trainer van De Valk net ook aan. Zo jammer dit. Echt een wedstrijd die je met 3 of 4-1 moet winnen. Die penalty even buiten beschouwing gelaten, we hadden het zelf natuurlijk eerder moeten afmaken”, refereerde Sweres met name aan de megakans voor Tom Janssen na prima voorbereidend werk van de sterke Frits Paap (foto).

“Dat is eigenlijk het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken als je alle wedstrijden tot nu toe in ogenschouw neemt. Baronie is niet één keer weggespeeld, maar wij langs de kant hebben ook nog niet één keer rustig kunnen achteroverleunen in de laatste fases van de wedstrijden. Toch kan ik per saldo alleen maar tevreden zijn. We spelen het voetbal zoals ik dat graag zie. Initiatiefrijk en naar voren gericht. Ongeacht wie er beschikbaar is. Zoals De Valk zou ik mijn ploeg niet willen laten voetballen. Eén van de zwakste ploegen in deze afdeling. Zag je die aanvoerder? Die lag na rust alleen maar op de grond.”

Geruchten

Niettemin was Erik Schaeken één van de betere Valkenswaardse spelers. Ruud van den Dungen deze keer zeker niet. De middenvelder die het moet hebben van zijn diepgang werd zelden in stelling gebracht. “Dat lag ook aan de tegenstander. Normaal lukt me dat elke wedstrijd wel een paar keer, maar Baronie dekte de ruimtes goed af.” De geruchten rondom een eventuele transfer in de zomer zijn volgens Van den Dungen niets meer dan dat. “Ik weet zelf nergens van en wil me daar ook niet mee bezig houden. Dat leidt alleen maar af. Eerst proberen we ons met De Valk veilig te spelen. Wat er straks komt, zien we dan wel weer. Of niet.”

Be Sociable, Share!