Koude douche

Hij had niet echt zijn dag. “Nee, kan gebeuren, nietwaar?” Maar toch, uit die paar bewegingen en acties die wel slaagden, viel ook in de kwalitatief tegenvallende topper tegen Scheveningen (2-3) af te leiden dat Richie Basoski één van de weinige spelers bij Kozakken Boys is die een tegenstander kan uitspelen. Een voetballer om te koesteren dus. En dat gebeurt ook, wederzijds zelfs. “Ik zit hier goed.”

Bijna vier jaar geleden haalde toenmalig coach Ad van Seeters Basoski naar Werkendam. “Hij zag mij spelen bij Baronie en was blijkbaar gecharmeerd. Inmiddels ben ik één van de langstzittende spelers. Ambities? Ach, weet je, ik ben al 24 en heb maatschappelijk iets opgebouwd. Hier voetbal je op een behoorlijk niveau en verdient er een zakcentje mee. Bovendien, de ambiance is prachtig. Mooi om te zien hoe het hele dorp meeleeft met deze club. Ja, klopt. Of het is heel goed of het is het heel slecht. Maar dat maakt het ook wel weer leuk.”

Barendrechter Basoski maakte tegen het Scheveningen van Sjaak Polak de laatste twintig minuten mee vanaf de bank. Ook omdat de voeding van de vleugels ondermaats was, liep de linkerspits met het rechterbeen er een beetje verloren bij. Die spaarzame keer dat hij wel goed bediend werd, stelde Basoski Leon Bot in staat de 1-3 binnen te lopen. “Jammer dat meteen na die goal dat incident met die sproei-installatie plaats vond..” De boost die Kozakken Boys door dat doelpunt had kunnen krijgen, verwaterde toen letterlijk. Het duurde immers een paar minuten vooraleer de automatische beregening stopte.

Vier eredivisie-optredens

Aan de hand van een sterk spelende Arda Havar pompte de thuisclub er in de slotfase nog een offensiefje uit, maar de 2-3 viel te laat, pas in de allerlaatste seconden. “Jammer, hoewel we niet onze beste wedstrijd speelden, vond ik ons niet minder dan Scheveningen. In deze zaterdaghoofdklasse zitten zes à zeven teams die ik er bovenuit vind steken. Daar horen wij ook bij, ja. Vergis je niet in dit niveau. Wij kunnen geen vijf keer of meer per week trainen en overdag rust pakken”, spreekt Basoski met vier eredivisie-optredens (RBC) op zijn cv een beetje uit ondervinding.

 

Be Sociable, Share!