Korte- en lange termijn

“Vroeg, hè.” Aan de andere kant van de lijn klinkt een mix van verrassing en trots door. Zijn werkgever OJC Rosmalen is dusdanig tevreden over de samenwerking met hoofdcoach Dennis Dekkers, dat besloten werd het contract nu al te verlengen met een jaar inclusief een optie voor nog eens twaalf maanden. “Ik ben vooral blij dat de leiding verder heeft gekeken dan de punten.”

Officieel zijn dat er nu vier. “Maar intern gaan wij uit van zeven punten. Die 1-4 bij De Valk gaan wij in een klein halfuur niet meer weggeven”, verwacht Dekkers, die zegt dat hij er snel uit was met OJC. “Wij weten wat we aan elkaar hebben en waar we met zijn allen mee bezig zijn. De club zit in een proces waarbij de nadruk ligt op het putten uit eigen jongens. Wij kennen onze plaats, inmiddels ook ingegeven door de toestand in de financiële wereld. De beteren zoals Havar, Meeuwsen en Tinus worden hier opgehaald. Momenteel zijn wij aan het inzoomen op één of twee spelers uit de categorie 25 tot 28 jaar, die het eerste elftal daadwerkelijk sterker maken. Meteen een toegevoegde waarde hebben en – belangrijker – de groep jonge spelers van ons bij de hand nemen. Dat moet straks het ideale plaatje worden.”

Luxe

In dat kader was het oefenduel dat OJC dinsdagavond afwerkte bij UDI’19 (1-2 winst) meer dan zomaar een wedstrijdje. “UDI voert dat beleid van het kiezen voor eigen jeugd, ondersteund door maximaal vier spelers van buitenaf met een meerwaarde, al langer en dat hebben ze goed voor elkaar. Daar willen wij ook naar toe met de middelen die wij ter beschikking hebben. De laatste jaren heeft OJC vooral een aantal begin twintigers gehaald, talentvolle spelers die zich nog op hoofdklassenniveau moesten bewijzen. In die categorie kijken we nu eerst en vooral in de eigen keuken. Zo loopt er een aantal beloftevolle linkspoten rond, pure luxe.”

Fiftyfifty

Het potje in Uden toonde volgens Dekkers ook aan dat OJC zich kwalitatief kan meten met de nummer twee van de Hoofdklasse C. “Even los van de uitslag, want een gelijkspel had ook gekund. OJC is over de hele lijn doordacht bezig. In de breedte is het aanbod door de gedegen jeugdopleiding groot. Aangevuld met een paar sterkhouders ligt er dan een solide basis waarmee de club jaren verder kan. Ik ben blij dat ik daar mede gestalte aan mag geven. De korte termijn? Blauw Geel is altijd lastig voor ons. De laatste twee keer verloren we afgetekend van ze, waarvan eenmaal in de nacompetitie. Uit wonnen we vorig seizoen wel. Het is zaak voor OJC om ook eens fiftyfifty duels over de streep te trekken. Zondag bij rust leidden wij tegen Deurne met 1-0, maar dan laten we ze toch nog terugkomen. Dat moet verbeteren. Want dan hadden wij nu ook in dat rijtje clubs met tien punten gestaan, zoals Blauw Geel.”

Be Sociable, Share!