Koot naar FC Oss

UDI’19/ Beter Bed dacht de selectie voor komend seizoen rond te hebben, maar zoals Theo van den Dungen al verkondigde: ‘op 15 juni weet je het pas zeker’. Of zelfs eerder als het inderdaad anders gaat dan gepland, want Marc Koot verruilt UDI voor FC Oss. “Jammer voor ons, maar Marc heeft dit verdiend. Hij heeft dit seizoen goed gepresteerd en ik denk dat hij de mogelijkheden heeft om te slagen”, aldus coach Chris van den Dungen.

“Koot heeft twee testduels bij ons gespeeld en daarin heeft hij bevestigd waarvoor wij hem hadden uitgenodigd. Persoonlijk heb ik Marc in een competitieduel aan het werk gezien. Hij is jong, ambitieus en gretig en mag het bij ons laten zien. Wij hebben zelf geen beloftenteam, dus sluit hij aan bij de eerste selectie”, aldus assistent-trainer Klaas Wels.

De rechterflankspeler zelf was verrast door de belangstelling van Jupiler League-club. “Er was ook interesse van amateurclubs. Daar ben ik niet op ingegaan, omdat ik het bij UDI naar de zin had. Deze onverwachte kans kon ik niet laten lopen. Het ligt nu aan mezelf. Ik zal er zo snel mogelijk moeten staan. Vooralsnog stroom ik in op amateurbasis, maar als ik vijf competitieduels in de basis heb gestaan, wordt mij volgens afspraak een contract aangeboden. Bij UDI waren de reacties positief. Ze gunnen mij deze kans en dat waardeer ik zeer.”

De mogelijke vervanger van Koot diende zich even geleden al aan. Overigens los van diens vertrek. Tim Wolf gaf aan op de zondagen voortaan weer beschikbaar te zijn. In verband met zijn fulltime job als pupillentrainer bij PSV was dit voorheen niet het geval.

Be Sociable, Share!