‘Komen hier echt bovenop’

Twee gespeeld, nul punten. Wat is er aan de hand met Nuenen, vorig seizoen als nieuwkomer de revelatie in de Hoofdklasse? Is het dan toch dat lastige bewijsseizoen, een jaar later? “Tegen Schijndel was het puur slecht, alle kritiek was terecht. Maar in Deurne liep het aanvankelijk nagenoeg als vanouds. Tot dat moment”, refereert Mart van de Gevel aan de situatie vlak voor rust.

Volgens Van de Gevel gingen de Nuenense verdedigers Richard van Malten en Tomas Hendriks het duel aan met Jeroen van de Kerkhof, aanvaller van Deurne. Niet slim, met zijn tweeën, maar goed. Het trio valt op de grond en bij het opstaan struikelt Van de Kerkhof over het been van Hendriks, voor de zomer overigens nog ploeggenoten. Op aanraden van de grensrechter trekt de leidsman rood. Voor …. Len Koeman. “Toen de scheids door had dat Len er niets mee te maken had, gaf hij Tomas die kaart. En vervolgens schieten zij ook die vrije trap nog binnen…”

Warmte

Daar sta je dan met alle goede bedoelingen. “We hebben met zijn allen nadien een poos  keihard gevochten en kwamen ook op 1-1. Maar toen Deurne de 2-1 en de 3-1 scoorde, knakte er toch wel iets. Dan ga je die enorme warmte op dat kunstgras opeens heel erg voelen. Als ik voor mezelf spreek: ik was helemaal kapot.” Hoewel hij later ook zijn tweede goal van de middag binnen knikte. “Ik durf wel te stellen dat wij echt niet verloren hadden als die rode kaart niet gegeven was. Het is nu even zuur, maar wij gaan er echt bovenop komen. Zondag Blauw Geel, daar hebben we nog wat tegen recht te zetten na die 6-1 in de nacompetitie”, klinkt Van de Gevel alweer strijdvaardig.

Als het aan hem ligt zal hij vanaf de nummer tien positie starten, net zoals in Deurne na rust. “Ik heb door de absentie van Noel Jansen een tijdlang in de spits gestaan en dat ging in het begin ook best aardig. Maar na verloop van tijd is gebleken dat ik toch vooral een aanvallende middenvelder ben. In Deurne begon ik trouwens als rechtsbuiten. Tja, een overschot aan goeie middenvelders, hè…”

Be Sociable, Share!