Koeman is klaar voor meer

Even had hij stevig de smoor in, toen Pierre van den Eeden de basisformatie van Nuenen voor het duel met DESK bekend maakte. Daarin was namelijk geen plaats ingeruimd voor Len Koeman. De zoon van Erwin maakt na de winterstop – en na een blessureperiode van circa twee jaar – deel uit van de eerste selectie. Hij viel intussen op met naar eigen zeggen twee prima basisoptredens, maar toch besliste de coach zaterdag anders. “Ik ben klaar voor meer.”

Zegt de speler die Nuenen tegen de hekkensluiter uit de Hoofdklasse – op het moment dat pa in Velsen zijn debuut maakte met Eindhoven – hoogstpersoonlijk over het dode hielp door een niet eens zo ideale voorzet van Philippaert met het hoofd tot een doelpunt te promoveren. “Vroeg scoren was ons uitgangspunt, maar het liep niet echt. DESK bleek taai. Uiteindelijk hebben we gewonnen, maar daar was dan ook alles mee gezegd”, reageert Koeman vanuit zijn studieplaats Amsterdam.

Persoonlijk haalde hij echter sportief revanche. “Aan de ene kant begrijp ik wel dat ik terugkom van ver weggeweest en nog niet zoveel krediet heb opgebouwd. En ik ben de club Nuenen ook dankbaar dat ik daar aan mijn herstel heb mogen werken. Maar inmiddels ben ik zover dat ik wil spelen. Tegen Dijkse Boys maakte ik mijn debuut en we wonnen. Tegen Baronie zat ik op de bank en we verloren. Bij EHC speelde ik vanaf het begin en dat ging uitstekend. We tikten die mannen helemaal van de mat. Never change a winning team, denk ik dan.”

Sms

Van den Eeden dacht daar anders over. Het ongeduld bij Koeman knaagt. “Ik heb laten zien dat ik het niveau aan kan. De trainer heeft verschillende keuzemogelijkheden voor het middenveld, dat zie ik ook. Iemand zal moeten wijken, zo simpel is het”, aldus Koeman, die daarmee niet zichzelf bedoelt. “Het is zeker de bedoeling dat ik blijf. Het gereis vanuit Amsterdam is soms zwaar, maar de sfeer en het voetbalplezier in de groep compenseert veel.” Alleen dat ene nog. ‘Positief blijven, met jouw karakter komt het goed’, sms’te vader richting zoon, nadat junior hem op de hoogte bracht van de actuele stand van zaken.

Lees ook: Eerst fit worden

Be Sociable, Share!