Knokken

foto Peer Somers

Tijdens de voorbije competitieronde werd Deurne compleet overrompeld door Venray. Daarvoor hoeft de ploeg van aanvaller Roy Tulmans zondag tegen de betonvlechters annex loopgravenspecialisten uit Papendrecht niet te vrezen. “Het zal puur knokken worden totdat we erbij neervallen. Voordeeltje voor ons is dat we op kunstgras spelen, maar mooi voetbal moeten we denk ik vergeten. Dit wordt onze aller-, allerlaatste kans als we nog iets willen richting bovenkant rode streep.”

Ondanks de interesse van Venray en ongeacht op welk podium Deurne straks acteert, heeft Tulmans Deurne toegezegd te blijven. “Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat er dit seizoen het één en ander gebeurd is bij Deurne. Toch zie ik nog genoeg mogelijkheden om mijn persoonlijke doelstellingen te realiseren. Wat die zijn? Beter worden als voetballer en iets opbouwen met het team. Dat mijn vriendin uit Deurne komt heeft meegespeeld, maar is zeker niet van doorslaggevende betekenis geweest.”

Als student (21) aan de opleiding Sport en Beweging legt Tulmans momenteel de basis voor zijn maatschappelijke carrière. De wens om profvoetballer te worden is latent echter nog steeds aanwezig. “Als zich die kans voordoet, zal ik daar zeker over nadenken”, bekent de inwoner van Grubbenvorst, nabij Venlo. Tulmans weet immers wat dat wereldje inhoudt. Negen jaar maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van VVV Venlo. In zijn laatste jaar leek alles in een stroomversnelling te komen toen hij een stage bij Southampton mocht afwerken. Uiteindelijk ketste het verhaal af en op een dusdanige manier dat Tulmans VVV inruilde voor hoofdklasser EVV. “Laten we het erop houden dat de impact op mij persoonlijk groot was en dat ik bovendien nooit echt de kans heb gehad om definitief bij de A-selectie van VVV te komen.”

En dus balt Tulmans tegenwoordig in De Peel, straks mogelijk in de eerste klasse. “Vooraf hadden we gedacht bij de eerste vijf te kunnen eindigen. Het is iets anders gelopen, ja. Maar we hebben handhaving nog in eigen hand. Er gaat straks een aantal spelers weg, maar ik heb begrepen dat de onderhandelingen met de vervangers in volle gang zijn. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen in die hoofdklasse te spelen, want dat belooft een prachtige competitie te worden. En als dat niet mocht lukken, moeten we tegen onszelf kunnen zeggen dat we er in ieder geval alles aan gedaan hebben.”

Be Sociable, Share!