‘Knap, maar nu eerst de competitie’

Mehmet Dingil JVCMet een blik op de exposure voor ASWH (Ajax) en Hoek (Feyenoord) eerder deze week riep de loting van de achtste finales van de KNVB-beker ’n beetje gemengde gevoelens op bij JVC Cuijk. Op papier is de koppeling aan het MVV van Cuijkenaar Tini Ruijs sportief zowat de best denkbare optie. “Ja, maar stiekem hoopte ik toch op een topclub. En meerdere ploeggenoten met mij, begreep ik. Stel dat wij er straks uitvliegen tegen MVV. Dan eindigt dat bekeravontuur enigszins met een domper”, vindt Mehmet Dingil.

De redelijk introverte verdediger uit Veghel die bij voorkeur met zijn voeten spreekt. Genieten van de flow waarin JVC zich momenteel bevindt inclusief bekersucces doet Dingil desgevraagd echt wel, maar dat spontaan uiten is een ander verhaal. “Het is knap dat we zo ver zijn gekomen, maar wanneer is die volgende wedstrijd? Half december pas toch? Tot die tijd spelen we eerst een aantal competitieduels en het lijkt me verstandig ons eerst daarop te richten. Zaterdagavond thuis tegen Haaglandia bijvoorbeeld.”

Vijf punten

Op naar weer een driepunter. Op naar..? “Een plaatsje bij de eerste vijf, hè. Dat was het uitgangspunt. Is het nog steeds, hoewel ik denk dat wij een ploeg hebben die misschien wel meer in huis heeft. Dat is gebaseerd op wat ik voel en zie”, geeft Dingil dan toch een inkijkje in zijn eigen ik.  “We beginnen namelijk steeds beter te voetballen en de laatste keer dat we na die stroeve start verloren, is alweer even geleden. En zo groot is het verschil niet met de koploper, toch?” Vijf punten is niet onoverbrugbaar, klopt. “Dat bedoel ik. Euhh, da’s een lastige”, reageert hij op de vraag waarvoor hij nu zou kiezen. Een continuering van het bekerverhaal ten koste van MVV of een serieuze aanval op de bovenste plaatsen in de Topklasse? “Als we de beker winnen, spelen we straks Europees, hè. Haha…”

JVCCuijkLoting1-8finale

Be Sociable, Share!