Kluisje gaat sowieso leeg

Het zou zomaar kunnen dat Pieter Schrassert Bert zondag zijn laatste officiële wedstrijd heeft gespeeld. De 30-jarige voetballer van OJC Rosmalen ging onlangs in op een aanbod van Sparta Rotterdam om daar fulltime trainer/coach van de B1-junioren te worden. “Het zal beslist een emotioneel moment worden als ik bij OJC mijn kluisje leeghaal. Het liefst stel ik die actie nog even uit. Wie weet sluit ik straks af met promotie naar de Topklasse.”

Naar dat niveau wil Schrassert Bert sowieso toe. Als trainer. “Ik train al tien jaar jeugdteams en dat blijkt me te liggen. Met de C1 van Willem II/RKC werd ik vorig seizoen landskampioen en dan kom je vanzelf meer in de picture. Peter van den Berg heeft bij mij stage gelopen en was afgelopen jaar coach van Sparta B1. Hij schuift daar door en attendeerde de leiding op mij. Zo is dat balletje gaan rollen. Mijn droom is om uiteindelijk trainer/coach in het betaalde voetbal te worden. Mijn doel wordt straks de Top- of hoofdklasse. Op dat niveau zou ik nu al zo durven instappen.” Bij wijze van spreken dan, want vooralsnog wordt het Sparta, dat bekend staat als één van de betere jeugdopleiders van het land. “Ik hoefde niet lang na te denken toen ze mij benaderden.”

Prioriteit nummer één in het nu heeft vooralsnog OJC. Eén punt is zondag tegen Blauw Geel’38 (2-1 winst op EHC tegen 3-1 van OJC) toereikend voor de dubbel met FC Hilversum. “Als je naar onze doelcijfers kijkt, weet je dat op de nul spelen geen zin heeft voor dit OJC. Voor het eerst sinds een tijdje vond ik ons bij EHC weer goed voetballen. Of ik in de basis sta is aan de trainer. Ik heb een paar weken gesukkeld met een lichte hersenschudding, maar heb deze week weer volledig getraind en voel me fit. Natuurlijk zal ik het zelf voetballen straks gaan missen. Misschien dient zich nog een mogelijkheid aan bij een club die eenmaal trainen per week voldoende vindt. Op dinsdag- en donderdagavond is dat gezien mijn werkzaamheden bij Sparta uitgesloten.”

Be Sociable, Share!