Kilo’s en centimeters

Met de wetenschap die hij nu heeft over de Hoofdklasse C zou Dennis Dekkers het seizoen met een andere samenstelling van de selectie zijn ingegaan. “Dan zouden we in ieder geval geprobeerd hebben om meer voetballers met body en vooral lengte erbij te halen. In voetballend opzicht vind ik dit OJC Rosmalen beter dan vorig seizoen, maar soms komen we nu simpelweg fysieke kracht  tekort”, concludeert de coach.

Gezien het tijdstip van de verbanning naar Oost en Noord – rond het sluiten van de overschrijvingstermijn – was een andere invulling overigens sowieso niet realiseerbaar. “Wij hadden voor onszelf op basis van wat je hoort en leest vooraf het beeld gevormd dat deze afdeling vooral negatief voetbal betekende. Ten onrechte blijkt nu. De spelopvatting is over het algemeen juist positief, alleen de manier van spelen is anders. Vrijwel elk team beschikt over lengte en kracht en dat is een wapen. Wat dat aangaat komen wij gemiddeld tien centimeter en massa tekort. Daarnaast loopt er bij onze tegenstanders in de as veel routine. Die niet alleen sturing geeft, maar ook voor wendingen in wedstrijden zorgt. Fysiek en verbaal.”

Juist de voetballers die OJC ter beschikking heeft die op fysiek vlak daarop kunnen antwoorden, zitten in de lappenmand. “Joost de Laat kwakkelt al vanaf mei met een lies. Na een third opinion is nu gebleken wat hij zelf al meteen vermoedde: een breuk. Binnen een maand wordt Joost geholpen. Dat wordt dus op zijn vroegst na de winterstop eer hij inzetbaar is. Koen Bollen verwacht ik ook niet eerder dan januari terug. Gelukkig is Jorick van der Miessen op de weg terug, al heeft het nog even tijd nodig voordat hij hele wedstrijden kan spelen.”

Objectief

Tegen die tijd is duidelijk met welke blik OJC de tweede helft van de competitie in gaat. “De bovenste helft van de ranglijst was het uitgangspunt en dat kan nog steeds. Tot Kerstmis krijgen we een aantal ploegen dat bij ons in de buurt staat. Objectief bekeken hadden we nu veertien in plaats van tien punten kunnen hebben. Dat is geen gekke gedachte, maar puur gebaseerd op de momenten waarop we het zelf lieten liggen. Tegen Alcides legden we het zondag af. Die 1-4 was wat aan de hoge kant, maar dat elftal is verder dan OJC. Rijper, slimmer en sterker. Als collectief en ook mentaal zullen we stappen moet maken, dat was de harde les. Dat wisten we al, maar kregen het nog eens bevestigd.”

Hoe dan ook is een jaartje ‘C’ leerzaam volgens Dekkers. “Wij hebben de toezegging  van de bond dat het voor één jaar is. Maar begrijp me goed, het is geen straf, hoor. Eigenlijk is het best interessant en verfrissend.” En soms confronterend. “Gemert stak er vorig seizoen met kop en schouders bovenuit in B, maar ik zou die weleens tegen Alcides willen zien. Generaliserend zou je kunnen zeggen dat in de zuidelijke klasse frivoler wordt gevoetbald. Een soort kweekvijver voor talentvolle spelers. Maar in C stuit je op meer weerstand. Zijn de ploegen degelijker en over het algemeen prima georganiseerd”, weet Dekkers, die onlangs samen met de overige stafleden bijtekende tot medio 2014. “Er wordt goed en naar wederzijdse tevredenheid samengewerkt en de clubleiding wilde rust in de tent.”

Be Sociable, Share!