‘Keus op basis van kwaliteit’

foto Thijs Meeuwsen

Ooit zegt hij terug te keren naar OJC Rosmalen, daar waar het voor hem allemaal begon. Maar eerst wil Wesley Meeuwsen meedoen om de prijzen en die kans acht hij bij Blauw Geel’38/OW groter dan bij de club uit zijn woonplaats. “Blauw Geel mikt volgend seizoen op een plaats in de top vijf. Daar zijn ze volgens mij te bescheiden in. Er loopt daar namelijk veel kwaliteit rond.”

Plus wat er (eventueel) bij komt. “Mij is verteld dat Blauw Geel met nog twee spelers bezig is. Naar verwachting is Gemert straks gepromoveerd. In dat geval zie ik niet zo snel ploegen met meer mogelijkheden dan Blauw Geel. Neem Enis Genc, met wie ik heb samengespeeld bij FC Den Bosch en met wie ik een bijzondere klik heb in het veld, of Mounir Biyadat. En zo zijn er meer. De bedoeling is bovendien dat in een 4-3-3 systeem gespeeld gaat worden, ook een bijkomend voordeel. Ik heb eerst en vooral voor kwaliteit gekozen. Met alle respect voor OJC.”

Roel van Delft

Op hetzelfde niveau, maar dan op de zaterdag, heeft Achilles Veen de spreekwoordelijke vlag uitgehangen. De begeerde spits Roel van Delft heeft immers besloten bij de hoofdklasser te blijven. “Ik heb de afgelopen tijd alles nog eens rustig op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat er eigenlijk weinig aanleiding is om Veen te verlaten. Ik heb het uitstekend naar mijn zin en sportief gaat het ook goed. Hebben stappen gemaakt in onze ontwikkeling. Ja, persoonlijk ook. In het afgelopen kampioensjaar scoorde ik 17 doelpunten. Een trede hoger had ik vooraf ingezet op tien goals. Met negen treffers zit ik daar al bijna aan en we hebben nog even te gaan. Het getal vijftien zit nu in mijn hoofd. Daarnaast heb ik – weliswaar op basis van één gesprek – een goed gevoel overgehouden aan het onderhoud met de nieuwe trainer”, aldus de Waalwijker.

Be Sociable, Share!