Katertje

Bijna de gehele wedstrijd voetbalde Deurne met elf tegen tien. Vervolgens verliezen doet dan zeer. Ook al heette de tegenstander Gemert. “Er lagen, los van dat mannetje meer, mogelijkheden tegen dit Gemert. Maar we konden het niet brengen. Het was gewoon niet goed genoeg”, erkende coach Mark van Sonsbeek.

Die na de snelle ververwijzing van Gemert-doelman Sven van Ommeren in eerste instantie geen tactische aanpassingen doorvoerde. “Ik ben niet zo van het veranderen en bovendien denk ik dat mijn ploeg zover nog niet is.” Na rust volgde daarvan een bewijs. Van Sonsbeek posteerde Roy Tulmans en Maarten Vos alsnog gezamenlijk in de punt, maar het rendement was nihil. “Ik had het idee dat als we nog een uurtje of twee langer hadden doorgespeeld, we dan nog geen goal hadden gemaakt. Echt jammer, want ze waren te pakken. Ik heb de indruk dat het sprankelende er een beetje vanaf is bij Gemert. Hoewel ze die punten ondanks alles toch weer pakten en dat is een eigenschap die past bij een kampioensploeg.”

Domme kaart

Deurne heeft andere zorgen. De constantheid in de prestaties is nog ver te zoeken. Over het hoe en waarom gaat Van Sonsbeek deze week maar weer in conclaaf met zijn spelers. “De koppies moeten weer schoon, want zondag wacht De Valk. Dat zijn voor ons de duels waarin het echt moet gebeuren. Balen dat Wim Verbeek ontbreekt. Een domme rode kaart vond ik dat. Ik had liever met 4-0 verloren en met elf tegen elf geëindigd, dan dit. Rico Kuijpers zit tegen De Valk zijn laatste wedstrijd schorsing uit, het wordt weer puzzelen.”

foto Frans Brzoskowski

Be Sociable, Share!