‘Kansen? Heb ze niet gezien’

foto Thijs Meeuwsen

foto Thijs Meeuwsen

Nog één tweedeklasser (WSC Waalwijk) elimineren en deelname aan de voorronde van de ‘grote’ KNVB-beker is al een feit. Daarna opnieuw een tweedeklasser (Theole of TEC) uitschakelen en dan staat OJC Rosmalen in de finale van de districtsbeker Zuid 1. “We moeten het natuurlijk nog wel doen, maar we zitten aan de gunstige kant van het schema. Kansen om de beker te winnen krijg je niet vaak. Een heel mooie uitdaging”, reageert Bas Smulders.

Daags na de krappe 1-0 zege op eersteklasser De Valk. Die vanuit Rosmalens perspectief als verdiend werd bestempeld en vanuit het andere kamp juist andersom. “Zij veel kansen gehad? Sorry, maar ik heb ze niet gezien. Eentje, net als wij. En daarnaast die terechte penalty voor ons. Ik geef toe dat de verschillen niet groot waren en dat zegt ook veel over De Valk. Een goed voetballende ploeg, anders dan ik jaren van ze gewend was. Maar per saldo vond ik OJC de terechte winnaar.”

Het doordeweekse bekeronderonsje was misschien wel een voorbode van wat de Hoofdklasse B na de zomer te wachten staat. Een afdeling met nog meer streekderby’s en twee teams erbij die de krachtsverschillen verder zullen minimaliseren. “Nu ligt het in die klasse al redelijk dicht bij elkaar, dus dat belooft wat, ja. Het is eigenlijk nog vroeg om daarover al te filosoferen, maar een doelstelling van 40 punten plus lijkt me reëel. OJC beschikt over een goeie selectie. De leiding heeft de groep grotendeels bij elkaar kunnen houden en met Wesley en Bart erbij, nou… Bovendien komt er ook wat aan vanuit eigen gelederen, hoor. Het ziet er allemaal goed uit. Ik ben blij dat ik daar deel van ga uitmaken.”

Revanche

Maar hoe florissant het ook oogt, eerst wacht de komende maanden een gedegen afscheid van ‘C’. “Als we vanaf nu geen punten meer pakken, kan het nog lastig worden. Maar dat zie ik niet gebeuren. Daar hebben we teveel kwaliteit voor. Als zesde eindigen lijkt me een mooi streven. En die beker, inderdaad. Ik heb die nog nooit gewonnen en volgens mij niemand binnen de huidige selectie. Een klus die we zeer serieus gaan aanpakken. Ik hoorde dat OJC twee jaar geleden uitgeschakeld werd door WSC. Nou, een perfecte gelegenheid op revanche dan, nietwaar?”

Be Sociable, Share!