‘Kans gegrepen’

foto Jeffrey Oomens

In zijn oude ambt voelt hij zich toch het best. Jeroen Nagel kreeg tegen DESK in plaats van de disciplinair geschorste Sander de Bont de kans in de punt van de aanval. “En ik denk dat ik die gegrepen heb”, zei Nagel met een verwijzing naar zijn twee treffers en de uiteindelijke winst (2-3) voor Dongen. “Drie jaar heb ik als verdediger gespeeld, maar van nature ben ik aanvaller. En als zodanig voel ik me eigenlijk ook.”

Nagel maakte zijn doelpunten in de eerste helft, toen Dongen baas was op het veld. Of beter: toen Fatih Kamaci heerste. “Ja, die jongen is echt goed. Ben blij dat hij bij ons speelt, maar in feite is het onbegrijpelijk dat hij geen betaald voetbal speelt”, erkende Nagel. Die zelf op zijn ‘Nagels’ speelde. Grillig dus, soms beresterk en soms zoekend naar de moeilijkste oplossing als een eenvoudig balletje voor de hand ligt. “Ik weet het, is me al vaker verteld.”

Na dat eerste bedrijf lag een ruime zege voor Dongen tegen de tot dan toe zwalkende gastheren in de lijn der verwachtingen. Het karwei voortijdig afmaken lukte de voor deze gelegenheid in het rood gestoken Dongenaren maar moeizaam. Na de 2-3 werd het zelfs een beetje billenknijpen. “Zij gingen één-op-één spelen en wij kwamen daardoor niet echt onder de druk uit”, verklaarde Nagel. Alleen als Kamaci de bal had, was er sprake van rust bij Dongen. Of van een gevaarlijke situatie voor het doel van Rini Hoevenaar. Vooral de eindpass liet echter te wensen over.

Biertje

“Op het laatst zat ik er aardig doorheen. Is ook logisch. Ik heb de weken dat ik niet speelde of als invaller fungeerde, goed getraind. Nee, ik ben geen type die mokt uit ontevredenheid. De concurrentie is groot bij ons, daar moet je mee om kunnen gaan en wachten op die kans. Meteen twee goals maken is lekker. Heb verder mijn werk voor de ploeg gedaan. De vastigheid en het ritme verwacht ik de komende tijd te kunnen opdoen. Ik denk dat we als team de opgaande lijn te pakken hebben. Deze overwinning telt. In de derbysfeer, maar ook voor het vertrouwen. Daar drinken we een biertje op. Of twee …”

Be Sociable, Share!