‘Kan het niet geloven’

Als een donderslag bij heldere hemel. Zo kwam het bericht aan van het overlijden van Mark van Sonsbeek. De 43-jarige trainer van hoofdklasser Deurne, die onlangs zijn contract verlengde, zakte tijdens het joggen in elkaar en overleed ter plaatse aan een hartstilstand. “Ik kan het niet geloven, ben er kapot van”, reageerde Deurne-aanvaller Roy Tulmans.

Bas Smulders maakte Van Sonsbeek mee in hun gezamenlijke periode bij Schijndel. “Mark heeft bij Schijndel naam gemaakt. Ik heb bij die club nog onder hem getraind en vorig seizoen was hij er technisch manager. Ik herinner me Mark vooral als een voetbaldier. Iemand die altijd met het spel bezig was. Goh, dit is echt schrikken”, zegt de huidige speler van Venray. Tulmans spreekt ook over een gedreven persoon. “Ik ken Mark pas sinds een halfjaar. Hij wilde het maximale eruit halen, iedere keer weer. Daarnaast een fijne man om mee samen te werken. Serieus als het moest, in voor een lach als het kon.”

Van Sonsbeek voetbalde in de jeugd van PSV en werd nadien als aanvoerder van Schijndel met die club twee keer kampioen in de Hoofdklasse. Na zijn actieve carrière was hij werkzaam als trainer bij FC Eindhoven en Schijndel, waar hij ook technisch manager was. Deurne werd zijn laatste club. Mark van Sonsbeek laat een vrouw en twee kinderen achter.

Be Sociable, Share!