JVC blakend richting bekerkraker

foto Voetbal-Shoot.nl

foto Voetbal-Shoot.nl

In het Cuijkse wordt deze dagen in de aanloop naar het KNVB-bekerduel met MVV gerept over ‘de wedstrijd van de eeuw’. Ietwat zwaar aangezet misschien, zeker als JVC er inderdaad in slaagt de Maastrichtse eerstedivisionist pootje te lichten. In dat geval moet het ware eeuwduel in de kwartfinale immers nog komen, bijvoorbeeld in De Arena of De Kuip. “Eén ding weet ik zeker. Als wij MVV verslaan gaan we daarna helemaal naar de kloten met z’n allen”, gniffelt Kevin van Veen, de spits van de topklasser.

Wekenlang zijn ze bij JVC al in de ban van MVV. “Het leeft enorm, ook binnen de spelersgroep. Maar de resultaten in de competitie hebben er niet onder geleden. Zeker ook een verdienste van de trainers, die in staat blijken de juiste snaren te raken”, verwijst Van Veen naar de gestage  opmars die de ploeg van Hans Kraay en Piet de Kruif tussendoor heeft ingezet. Na een aarzelende start is JVC inmiddels opgeklommen naar de derde plaats in de zondagse Topklasse. “Met over het algemeen goed en vooruit gericht voetbal. Tot dusver is JVC de meest scorende ploeg in deze afdeling, dat zegt ook wel iets. Of wij na de winterstop daadwerkelijk kunnen meedoen om de eerste plaats, is de vraag. Misschien hebben we daarvoor de voorbije maanden links en rechts – onnodig – net wat teveel laten liggen. Maar een top 3-klassering moet mogelijk zijn.”

Aanvankelijk keek de van UDI’19 overgekomen puntspeler wat sceptisch naar de plannen die de trainers met hem hadden. K&K verwachten van hun aanvallers namelijk ook veel arbeid wanneer JVC de bal niet heeft. Weinig rustmomenten derhalve. “Maar op een gegeven moment ben je eraan gewend, zeker als je door krijgt dat deze manier van spelen effect oplevert. Ja, ik denk dat je wel mag stellen dat ik nog nooit zo fit ben geweest”,zegt de Eindhovenaar, wiens teller momenteel op vijf competitietreffers staat. “Dat hadden er wel wat meer mogen en kunnen zijn, maar aan de andere kant is dat van secundair belang. Bij ons zijn meerdere spelers in staat om een goal te maken en per saldo maakt je dat als ploeg minder kwetsbaar dan wanneer de focus wat dat betreft op één speler ligt.”

Twee jaar

Van Veen, in het verleden soms wat recalcitrant, is onder Kraay dus niet alleen een completere voetballer geworden. Al geeft hij ook toe dat het voetballeven er nou eenmaal rooskleuriger uitziet als de resultaten goed zijn. “Bij ons is het nu én én. Dus ja, ik heb het reuze naar mijn zin in Cuijk.” Andersom is de clubleiding ook tevreden, want inmiddels is met Van Veen gesproken over een langer verblijf aan de boorden van Maas. “Zij willen graag verder met mij. Ik kan voor twee jaar bijtekenen. Uiterlijk voor het einde van dit jaar wil JVC uitsluitsel. Nee, het eventuele aanblijven dan wel vertrek van Kraay laat ik niet meewegen in mijn beslissing ”, weet Van Veen, voor wie sluimerende interesse is vanuit de Jupiler League. Achilles’29 – dat Frank Hol naar IJsselmeervogels ziet vertrekken en wellicht ook Freek Thoone kwijt raakt – en FC Eindhoven worden als mogelijke gegadigden genoemd. “Dat hoor ik ook, maar concreet speelt er nog niets….”

Eerst MVV. “Precies. Als zij een goede dag hebben, dan krijgen wij het supermoeilijk. Zo reëel moet je zijn. Aan de andere kant: MVV draait in de competitie niet echt geweldig. Op voorhand gok ik dat de kansenverhouding op 40/60 ligt. Met zodoende absoluut mogelijkheden voor JVC,met name als wij erin slagen voor langere tijd de nul te houden.  Zeker is dat zij ons hartstikke serieus nemen, want we worden al weken nauwlettend gevolgd. Zo zat laatst Cooky Voorn (assistent van hoofdtrainer Tini Ruijs) op de tribune.”  JVC verwacht woensdag (20.00 uur) trouwens circa drieduizend toeschouwers. “Het wordt hoe dan ook een happening. En als wij stunten? Dan gaan we met z’n allen naar de kloten. Dan verschijnt donderdagmorgen een aantal dronken op het werk, ha, ha.”

Be Sociable, Share!