James en de baronnen

foto Gerald van Zanten

Nieuw is zijn rol niet voor hem. Al in de jeugd van RKC Waalwijk voetbalde Jamie Kankam immers in het centrum van de verdediging. Niettemin baart de 21-jarige voetballer van Baronie vanuit deze positie opzien op de hoofdklassenvelden. “De 1-op-1 gevechten met die spitsen liggen mij wel. Daarnaast vind ik het prettig om leiding te nemen”, verklaart Kankam zijn doorontwikkeling in sneltreinvaart.

Spelers van UNA/Brinvast, komende zaterdag (19.30) in Breda opponent van Baronie, kent hij eigenlijk niet. Dus ook de naam van zijn directe tegenstander niet. “De trainer heeft de relevante informatie altijd paraat. We horen het vanzelf. Bovendien, je moet sowieso van eigen kracht uitgaan. Je eigen spelletje spelen. Collectief druk zetten en als je de bal hebt op een voetballende manier de oplossingen zoeken”, legt Kankam kort en krachtig uit wat het huidige Baronie na een aarzelende start zo tot een sterk geheel heeft gemaakt.

“Vorig seizoen werden we nogal eens ondergesneeuwd, maar dat zal nu niet snel meer gebeuren. Natuurlijk, het kan altijd dat een tegenstander op een bepaald moment net even beter is. Dat is de sport. Maar deze jonge groep met een gemiddelde leeftijd van rond 22 jaar heeft aantoonbaar progressie gemaakt. Wij spelen vrijuit en dat zie je terug in het veld. Geen gedoe om randzaken zoals vorig jaar. Nee, plezier maken en beter willen worden. Het enthousiasme spat er vanaf.”

Plezier

Intern houden ze zich volgens krachtmens Kankam (James voor intimi) niet te zeer bezig met de ranglijst. “Klinkt simpel, maar wij willen in eerste instantie onze eerstvolgende wedstrijd proberen te winnen. Ik heb persoonlijk nog nooit vijf competitieduels achter elkaar gewonnen en dus is dat de uitdaging die er ligt tegen UNA”, verzekert de voormalige rechtsback. Die zich ondanks ook zijn individuele progressie geen hogere doelen dan die van en met Baronie in het hoofd wenst te halen. “Hier vind ik momenteel waarvoor ik ooit ben begonnen met voetballen. Puur plezier, in en om het veld. Als er straks al iets langs mocht komen, dan zal ik daar waarschijnlijk over nadenken. Hoewel ik het antwoord nu eigenlijk al weet…”

Be Sociable, Share!