Jaar extra met een mits

foto Geert van Erven

Of het één met het ander te maken had, zal nooit bewezen kunnen worden. Maar in de aanloop naar het duel met Blauw Geel’38 deelde Mark Schenning de selectie van Schijndel/VITAM mede dat hij ook volgend seizoen hun trainer/coach is. Volgens Schenning werkten zijn spelers vervolgens een dijk van een eerste helft af met een 3-0 voorsprong als resultaat. Dat het uiteindelijk voor rust nog 3-1 werd en nadien zelfs 3-4 paste precies in het plaatje van het Schijndel anno 2010-2011. “Symptomatisch dit, klopt helemaal.”

“Ik zie hier perspectief, anders had ik niet getekend. Ook straks in de eerste klasse. Want daar moeten we nu toch wel vanuit gaan. Natuurlijk zijn er nog 21 punten te halen en dat gaan we ook proberen, maar degradatie is zo goed als zeker. Achter de schermen zijn we bezig om een paar boefjes aan de groep toe te voegen. Daar heeft dit team behoefte aan. Met name achterin en ook op het middenveld, zeker nu Bas Smulders vertrekt. Iedere keer als onze tegenstander opportunistisch gaat spelen, komen wij in de problemen. Uiteraard wijs je spelers zoals zaterdagavond tijdens de rust op die mogelijkheid, maar eenmaal op het veld moeten zij het zelf doen. En wat doe je er als coach aan als een speler over de bal struikelt en de tegenstander daardoor alleen op het doel kan aflopen? Of als de keeper eigenlijk twee keer onnodig uit zijn doel komt?”

Ondanks dat alles wil Schenning de uitdaging aan gaan. “Ik constateer plezier tijdens de trainingen en de bereidheid van de spelers om gestuurd te willen worden. Doorontwikkeling zal straks het motto worden. Zodat Schijndel zo snel als mogelijk weer kan aansluiten in de hoofdklasse en daar ook kan blijven”, aldus de coach, die met het bestuur een mondelinge afspraak heeft dat hij mag praten met een BVO als die zich tussentijds meldt. “Ik heb mijn ambities nooit verstopt. Maar eerlijk is eerlijk: momenteel speelt er wat dat betreft niets.”

 

Be Sociable, Share!