‘Ja is ja’

Rinse Wiekema Schijndel rksvHij wist dat er water bij de wijn gedaan moest worden. Na wat over en weer onderhandelen per mail kreeg Rinse Wiekema vorige week dinsdag een schriftelijk jawoord van Schijndel. De hoofdklasser waar hij ook graag wilde blijven. “Op woensdag ontving ik echter een telefoontje dat het toch niet akkoord was. Vond ik raar.” Wat heet, voor de spits uit Son en Breugel was het aanleiding om zijn vertrek aan te kondigen.

“Het is bekend dat Schijndel gaat saneren en dat over drie jaar tachtig procent van de selectie uit voetballers bestaat die Schijndelse roots hebben. Met dat proces zijn ze nu al volop bezig en daar is ook niks mis mee. Of iemand zijn hand overspeeld heeft weet ik niet, maar ja is bij mij ja. Dan kan ik principieel zijn, ja. Misschien hebben ze toch nog een keer naar de bezettingen ten aanzien van volgend seizoen gekeken. Achterin is Schijndel wat dat aangaat bijvoorbeeld vrij dun bezet. Voor mijn positie hebben ze Armin Alibasic achter de hand. Ik denk dat hij straks de nummer één wordt in de spits. Met Danny Verbakel en Sjaak Egmond op de vleugels. Plus diens broertje Sander die er ook bijkomt.”

SBC

Waarmee het treintje uit Son en Breugel kwantitatief op peil blijft. “Naast de broers Egmond met Patrick Smulders en Erik van Adelberg uit Eindhoven. Jammer, we hadden best schik samen. Broodvoetballer? Op het niveau van de Hoofdklasse of daarboven wordt meestal met vergoedingen gewerkt. Ook vanwege de tijd en energie die je erin steekt. Kijk, als ik bij SBC ga voetballen, hoef ik daar niks voor te hebben. Dat is mijn clubje, puur voor de leuk. Maar nu kies ik nog niet voor een terugkeer. Destijds ben ik door UNA gevraagd en ik heb me denk ik door de jaren heen ook laten gelden als een hoofdklassenwaardige spits.”

“Op dat podium wil ik voorlopig actief blijven. Er is nog geen concrete interesse, maar ik ben er niet bang voor dat die niet gaat komen. Zonder arrogant te willen zijn, durf ik dat wel te stellen. Ik wacht de komende tijd af wat er voorbij komt”, aldus Wiekema  (29). Overigens ook Tim van Bladel en Mickey van Hooft zullen Schijndel na Van den Akker, Scheerlinck en Wiekema straks de rug toekeren.

Be Sociable, Share!