Is 5 op een rij de limiet?

“Thijs van Gent was de laatste twee wedstrijden onze beste speler. Geweldig hoe hij het als nieuwkomer doet, maar eigenlijk zou het niet mogen. Het wordt tijd dat de oudere jongens opstaan. Waaronder ikzelf”, bekent Dennis Schouten, die zondag met JVC Cuijk voor de vijfde keer op rij met lege handen stond.

“Ik kan me niet herinneren dat ik ooit vijf keer achter elkaar heb verloren, zei Jan van Deinsen deze week. Nou, ik ook niet. Klopt, het is vooral een mentale kwestie. Natuurlijk missen we al een tijdje verschillende basisspelers en natuurlijk blijkt nu dat onze selectie niet breed genoeg is. Maar dan nog. Zondag tegen HBS liep ik na rust gruwelijk achter de feiten aan. Dacht bij mezelf: wat ben ik allemaal aan het doen? Ik wilde echt wel, hoor. Maar het lukte gewoonweg niet. Had geen tweede bal, niets. JVC heeft een resultaat nodig. Het klinkt simpel maar het is echt zo.”

In en rondom de selectie hangt volgens Schouten dezelfde sfeer als in de eerste maanden van dit seizoen, toen JVC – ogenschijnlijk fluitend – in de bovenste helft van de ranglijst meedraaide. “De klik met de trainer, de onderlinge verstandhoudingen; dat zit allemaal hartstikke goed. We zeggen elkaar de waarheid als dat nodig is en pakken de draad weer op. Hebben ondanks alles ook in deze fase plezier met elkaar. Nee, het is onzin te stellen dat JVC boven de stand heeft geleefd. We hebben een prima team, dat bovenin kan meedraaien. Mits iedereen beschikbaar is. Ik herinner me die bekerwedstrijd tegen Heracles. Die speelden wij in fases van de mat! Toen klopte alles, vielen de ballen goed. Puur omdat je het zelf afdwong. Kortom, dan blijk je tot veel in staat te zijn.”

Zorgelijk

Maar nu dus even niet. Coach Jan van Deinsen omschrijft de huidige situatie als zorgelijk. “Is ook zo. We hebben nog steeds een gat met de onderste vier ploegen, maar we mogen niet teveel naar hen kijken. Moeten daar niet afhankelijk van willen zijn. Zondag HSC uit, EVV, Achilles’29 uit en dan De Treffers. Pittig, maar aan de andere kant: in deze klasse heb je geen makkelijke wedstrijden en misschien zijn dit juist duels waarin je jezelf aan de tegenstander kunt optrekken. Het is hopen dat de geblesseerde spelers snel aansluiten en daarnaast moeten we onze rug rechten. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en die gaan wij op zeker niet allemaal verliezen. Wat er ook gebeurt.”

Be Sociable, Share!