Investeren

Laat ze maar lullen, zegt Jan Kilkens over de verhalen die de rondte doen en vooralsnog vermoedelijk blijven doen. “Ik heb de afgelopen periode gesproken met spelers die ons een versterking leken voor Dijkse Boys, maar die uiteindelijk vriendelijk bedankten. Wij konden ze financieel gewoon niet genoeg bieden. Okan Kurt (ex-Derby County) ben ik op het spoor gekomen door een tip van een scout. Die heb ik zelf niet zien spelen”, doelt de nieuwe coach van Dijkse Boys op één van de voetballers die de Helmonders onlangs vastlegden.

“Umran Bozbiyik – foto – was een buitenkansje. Die speelde dit seizoen bij Erica in de tweede klasse. Veel te laag natuurlijk voor een speler met zijn kwaliteiten. Bozbiyik ken ik wel als speler, die heeft nog een poosje in Duitsland bij mij gespeeld. Die kan echt goed voetballen, let maar op. Het zal alleen een hele uitdaging worden hem op het juiste spoor te houden. Umran is nogal opvliegend en dat is er de grootste oorzaak van dat hij niet is doorgebroken.  Nee, wat betreft de overige spelers voorzie ik geen problemen in dat opzicht. Acht of negen jongens hebben bijvoorbeeld al een flinke tijd samengespeeld bij Helmond Sport, die kennen elkaar.”

De laatste aanwinsten beschikken gezien hun leeftijd over een grotere dosis ervaring in vergelijking met hun voorgangers. “Dat is een prettige bijkomstigheid”, aldus Kilkens, die bevestigt dat Yusuf Altunel en Freek Winckens hun toezegging aan Dijkse Boys niet hebben ingetrokken. “Die hebben ook ingezien dat er nu toch een heel behoorlijke selectie staat. Robbie Lutgens sluit straks vanaf 18 juli ook aan bij de start van de voorbereiding. Die kampte met een kruisbandblessure, maar wil graag laten zien dat hij weer fit is. Spelers van zijn kaliber kunnen we mits fit altijd gebruiken. En we krijgen een linksback op stage, van wie de naam me nu ontschoten is. Nou ja, je weet nooit.”

“Jan van Lierop en ik hebben de laatste maanden gepraat als Brugman om iedereen te overtuigen. Dijkse Boys is een kleine club met een verleden. Punt. Met het opstarten van een A-juniorenteam en het opwaarderen van het tweede elftal proberen we een nieuwe weg in te slaan. Doelstelling? Ik weet straks echt niet wat ik van dit Dijkse Boys in de Hoofdklasse moet verwachten. We zullen in elkaar moeten investeren. Vandaar ook dat we een week extra aan voorbereiding pakken. Om in ieder geval zo goed geprepareerd mogelijk aan de start te verschijnen.”

De selectie van Dijkse Boys ziet er als volgt uit: Robin Kemper, Thijs Maas, Kevin van Veen, Jeremy Reker, Leroy Hertogs, Wesley Hordemboen en Wesley Burhenne (allen Jong Helmond Sport), Johan van der Laak en Perrin Hendrix (beide VVV Venlo/Helmond Sport A1, Marinho Vyent en Yeto Barry (beide KFC Dessel Sport), Roy Driessen (Schijndel), Cor Steevens (HVV Helmond), Dennis Bouma (Deurne), Pierre Butella (PVV Helmond), Achraf M’kaoua (Blerick), Vincent Jansen (WVVZ), Okan Kurt (Babberich), Mazin Karagoli (Meerssen), Imad Karagoli (Groene Ster), Umran Bozbiyik en Ali Abidar (beide Erica’76), Freek Winckens en Yusuf Altunel.

Be Sociable, Share!