In eigen hand

De hand van Klaas Wels was meteen zichtbaar bij Deurne, luidde de telefonische binnenkomer bij de coach, die donderdag voor het eerst de training leidde en tegen De Valk (1-5 winst) voor de eerste keer op de bank zat bij de hoofdklasser. “Zal het misschien ergens anders aan liggen?’, counterde Wels, die zich in Valkenswaard bewust op de achtergrond hield.

Het is even zoals het is in Deurne. Passen en meten is nog even het motto. “Er is hier natuurlijk veel gebeurd, dat hoef je niemand uit te leggen. Maar de situatie is aardig onder controle. In principe is Roland Vroomans bij De Graafschap gestart met zijn werkzaamheden, maar hij stond bij De Valk nog voor de groep. Zoals hij ook tijdens het dubbele Paasprogramma nog aanwezig zal zijn. Mits zijn agenda in Doetinchem dat toelaat”, weet Wels, die dus zelf vervroegd aan de slag is gegaan in Deurne. “Paasmaandag was een probleemgeval, omdat wij die dag met FC Oss tegen Volendam spelen. Maar aangezien Deurne pas om 19 uur in Breda tegen Baronie aftrapt, zou ik dat net kunnen redden. Ideaal is anders, maar nood breekt wetten.”

Zelfstandige

Na volgende week maandag komt Deurne in rustiger vaarwater. Misschien wel in dubbel opzicht. “We hebben het vanaf nu in eigen hand. Dit Deurne oogt vooral fris, vind ons fysiek een sterke indruk maken. In de eerste helft voetbalden wij niet eens geweldig, althans we kunnen beter. Maar als je vier keer voor de goal komt en er drie inschiet, tja. Aan de andere kant is dit slechts stap één. Maar ik heb niet de indruk dat wij dit de groep nog eens extra duidelijk hoeven te maken”, zegt de coach, die na Pasen als zelfstandige de klus om klassenbehoud hoopt te klaren.

Be Sociable, Share!