‘In de zestien schiet ik ze binnen’

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Kevin van Veen. Met zijn club Dijkse Boys verloopt het seizoen tot nu toe moeizaam, maar over zijn eigen prestaties is de 20-jarige aanvaller niet ontevreden. “Dit niveau moet ik vast zien te houden. Daar wordt de ploeg hopelijk beter van, maar ikzelf ook. Want ik wil hogerop, ik denk dat ik beter kan dan Dijkse Boys.”

De eerste bewijzen daarvan leverde Van Veen bij Helmond Sport, waar hij zes optredens in de hoofdmacht had. “Waarom niet meer? Een akkefietje. Ik zette een grote mond op tegen de trainer. Tijdens een training werd ik onderuit geschopt, maar hij zei daar niets van. Toen liet ik me even gaan. Vanaf toen heb ik alleen nog maar met de beloften meegedaan. Zeker nadat ze met Muhamadu ook nog eens een nieuwe spits hadden aangetrokken.”

Bij Dijkse Boys zijn geen discussies over een basisplaats voor Van Veen. “Ik stond voor het sluiten van de markt in contact met diverse clubs. Vooral top- en hoofdklassers. Toch besloot ik op het laatste moment voor Dijkse Boys te kiezen. Ik kende veel jongens die daar ook kwamen spelen en vond het een leuke ploeg. Dat is het nu nog, ja. Met een dikke plus voor de voetballende kwaliteiten, alleen moeten we op sommige momenten resoluter worden. Die beginnersfouten moeten eruit.”

Puntenpakker

Dezelfde bewoordingen gebruikt zijn vader Toon. Maar dan stelliger. “De tijd van wennen is voorbij. Dijkse Boys moet punten halen en snel, anders vliegen we er gewoon uit.” Met de 43-jarige Toon tussen de palen pakte Dijkse Boys bij Meerssen de enige drie punten tot dusver. “Eénmalig? Dat is niet gezegd. Misschien dat ik binnenkort wel vaker op doel sta.” Kevin vindt dat een goed plan. “Misschien een beetje lullig voor de huidige keeper Roy Driessen, maar ‘ons pap’ is een puntenpakker. Die houdt ballen tegen die een gemiddelde andere keeper niet heeft. En hij is sterk in de coaching.”

Kortom, als het aan de Van Veen’s ligt, is de tijd van het pionieren voorbij. Er moet gepresteerd worden. “En iets meer geluk is ook welkom. Tegen Nuenen raakten we paal en lat, tegen Gemert werd ons een penalty onthouden.  Daarnaast zou ik als spits vanaf de zijkanten wel wat meer gevoed willen worden. Als ik kansen krijg binnen de zestien schiet ik ze binnen. Echt. De twee goals die ik tot nu toe scoorde, kwamen voort uit een individuele actie.”

foto Mick O-Photography

Be Sociable, Share!