In de mix

foto Robert Janzen

Als één van de weinige reguliere basisspelers maakt Randy Hofmeijer zondag met een mixteam van JVC Cuijk zijn opwachting tegen UNA in de kwartfinale van de landelijke amateurbeker. “De trainer heeft ons de keus gelaten. Ik wil wel spelen, vind het altijd lekker om te voetballen. Maar ik begrijp dat sommige jongens nu even passen, bijvoorbeeld ook vanwege privéomstandigheden. Het seizoen is bovendien lang geweest en het nieuwe staat zo weer voor de deur.”

De winnaar van het duel in Cuijk ontmoet Harkemase Boys. Op 18 juni staat vervolgens de finale gepland. “Als algeheel bekerkampioen zou je dan in augustus om de Supercup tegen IJsselmeervogels mogen spelen. Leuk, maar of je daar alles voor opzij moet zetten, is de vraag. Kijk naar Gemert. Die hadden vorig jaar een geweldig seizoen en voetbalden tot ver in juni door. Zeker op het laatst kon je dit seizoen aan hen merken dat de dynamiek en de scherpte weg was. Ik heb gehoord dat UNA ook een aantal spelers alvast rust heeft gegeven. Begrijpelijk.”

Hofmeijer denkt niet dat JVC in het debuutjaar in de Topklasse boven zichzelf is uitgestegen. “Als je de duels nog eens de revue laat passeren, vind ik niet dat wij heel veel punten gestolen hebben. Nauwelijks eigenlijk. Met de komst van een paar spelers worden we straks in de breedte sowieso sterker. Inzetten op een plaats ergens bovenin de middenmoot vind ik zodoende niet onrealistisch. JVC beschikt over een hecht collectief. De verdienste van Jan van Deinsen? Hij heeft daar zeker een groot aandeel in gehad. Met name in voetballend opzicht zijn we aantoonbaar gegroeid. Jan legt de nadruk op het voetbal in balbezit, waar andere trainers het vaak hebben over de momenten waarop teams de bal niet hebben. En verder vertrouwen geven, vastigheden creëren en geen gemok onderling als spelers er eens naast staan.”

 

Be Sociable, Share!