‘Ik word sterker’

In drie jaar tijd speelde Tony de Groot (22) al bij al bitter weinig wedstrijden voor (toen nog) TOP Oss en De Treffers. Niet best voor de ontwikkeling van een jonge speler. Maar dat is geweest. Sinds dit seizoen is De Groot basisspeler van OJC Rosmalen. Scoren, zijn handelsmerk, doet de Ossenaar ook bij de hoofdklasser – de teller staat alweer op negen goals – en daarnaast voelt hij zich fysiek sterker worden. “Daardoor heb ik in voetballend opzicht stappen gemaakt. Ik ben balvaster geworden.”

De progressie wordt wederzijds op waarde geschat, want De Groot en OJC zijn ook volgend seizoen maatjes. “Ik ben gewoon blij dat ik iedere week speel en het is geen niveau om je voor te schamen”, reageert hij op de verlenging. De Groot houdt niet van fratsen. Een man een man, een woord een woord. Toen in mei 2010 allang bekend was dat De Groot bij De Treffers zou vertrekken, werd hij door coach Johan de Kock plots bij de selectie gehaald. Sterker nog, hij zag zijn naam tijdens de kampioenscompetitie ineens op het bord staan bij de eerste elf. “Ik scoorde twee keer en blijkbaar maakte ik voldoende indruk, want mij werd gevraagd of ik alsnog wilde blijven in Groesbeek. Maar ik vond dat ik dat niet kon maken ten opzichte van OJC. Dat zou niet netjes zijn geweest.”

Dus  balt De Groot nu in de hoofdklasse. “Ooit zou ik nog weleens in de Topklasse willen spelen. Nee, het betaalde voetbal lijkt me voorbij. Ik heb nu een leuke baan en ben tevreden met mijn levenspatroon. Als het schema dat toelaat, probeer ik wedstrijdjes van FC Oss mee te pikken. Die band zal altijd blijven bestaan. Ik ben happy met OJC. Ondanks twee gelijke spelen achter elkaar zit er sportief een stijgende lijn in. Het behalen van de tweede periodetitel behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Dongen uit wordt over twee weken cruciaal wat dat aangaat.”

Be Sociable, Share!