‘Ik snap dit’

Het pad op weg naar een kampioenschap blijkt vaak makkelijker te nemen dan het rekenkundige verschil in de laatste meters ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. “We liepen een beetje tegen onszelf te voetballen”, reageerde Bas Gösgens op de 0-1 nederlaag tegen Dongen. Hoe dan ook, niemand die nog twijfelt aan het feit dat UNA binnen een aantal weken de titel in de hoofdklasse B voor zich zal opeisen. Ook de coach zelf niet. “Kom op, negen punten voorsprong, met nog vijf wedstrijden te gaan!”

Hij begint er zelf niet over, maar dat UNA niet kon beschikken over Mark van Boekel (geschorst) en Rinse Wiekema was natuurlijk een forse aderlating. “Over Wiekema beginnen heeft eigenlijk geen zin, want die missen we al een week of tien. Niet alleen een fijne vent in de omgang, maar ook een voor dit niveau geweldige spits. Een kanjer, een absolute meerwaarde. Maar ook zonder hem hebben we de voorbije tijd onze punten gepakt. Dat zegt iets over deze groep. Als je ziet welke ervaren spelers bij onze tegenstanders allemaal rondlopen en wat wij daar dan tegenover stellen, heb ik daar maar één woord voor: fantastisch. En dat er zo’n wedstrijd als tegen Dongen tussenzit, dat snap ik. Dan komt er wellicht een bepaalde druk naar boven. Dan is het te begrijpen dat onze jonkies even niet de vereiste constantheid tonen. Bovendien, vergis je niet, Dongen heeft gewoon een prima ploeg.”

Achter de schermen zijn de voorbereidingen op de Topklasse in volle gang. “We hebben al een aantal toezeggingen binnen. Daarbij moet je denken aan spelers die minimaal het niveau van de eerste klasse in de benen hebben. Afvallers van BVO’s ook. We werken dit seizoen al met een tamelijk krappe selectie. Des te knapper is het wat deze spelers hebben neergezet. Maar helemaal in de Topklasse gaat dat je opbreken.” Nu eerst nog even die buit binnenhalen. “Alles komt goed”, verzekert Gösgens.

Be Sociable, Share!