‘Ik moet gewoon doèn’

Geluk bij een ongeluk voor Nivo Sparta: er zijn meer clubs puntloos in die zaterdaghoofdklasse B en de kloof met de rest is nog te overzien.  “Maar dit moet natuurlijk niet te lang aanhouden”, verzucht Frenk Schaap, één van de of misschien wel dè speler bij de Bommelaren die het verschil moet maken. “Het vreemde is dat wij mijns inziens nu meer kwaliteit hebben dan afgelopen seizoen.”

De topscorer van toen heeft het over algemeenheden als  ‘de klik’ en ‘het gevoel’, maar weet de vinger in eerste instantie eigenlijk niet precies op de zere plek te leggen.  Ja, hij weet wel dat het ontbreken van Davey Brothwell een aderlating is. De sturende stofzuiger zal in verband met een hamstringblessure naar verwachting pas over een maand beschikbaar zijn. Daardoor voetbalt de ploeg van coach Coen Burg momenteel met een ruit op het middenveld in plaats van het door Schaap gewenste kommetje.  “Met twee verdedigende middenvelders voor de achterhoede zijn we stabieler”, verwijst hij onder meer naar de voorbije jaargang, waarin Nivo Sparta zich – ‘met soms een beetje geluk’ – handhaafde zonder nacompetitie.

Reeks

Dat is nu weer de missie. “Volgens mij was de start een jaar geleden ook niet geweldig, maar slaagden we er daarna in een reeks neer te zetten. Waarom zou dat nu niet kunnen? Wat wij nodig hebben is een overwinning. Maakt niet uit hoe. Inderdaad, een driepunter zal ons over het dode punt helpen. Ook mijzelf, ja. Tegenwoordig ben ik dè spits. Van mij wordt verwacht dat ik de kar trek en daar is niks mis mee. Die druk leg ik mezelf ook op. Probleem is een beetje dat ik teveel ga nadenken als het niet lekker loopt. En dat komt mijn spel niet ten goede. Ik moet gewoon doen”, weet Schaap, die met Nivo Sparta  zaterdag op bezoek gaat bij nieuwkomer Stedoco. “Van paniek is geen sprake, daar is het sowieso te vroeg voor.  Maar ik maak me wel een beetje zorgen en dat gevoel wil ik kwijt.”

Be Sociable, Share!