‘Ik moet belangrijker worden’

Zeker als voorhoedespeler is het altijd lekker om een goaltje te maken en als dat dan ook nog iets tastbaars oplevert, is dat mooi meegenomen. Remon Koenen keek zodoende redelijk tevreden terug op de 3-3 bij UDI’19. Hoewel er toch een ‘maar’ aan kleefde. “Met 3-0 achter en op 3-3 finishen is op zich top, maar wij lieten in de eerste helft wel een paar hele beste kansen liggen. Dat scoren is de laatste weken van lieverlee onze achilleshiel geworden.” Dat zeggende beseft Koenen dat hij zichzelf een beetje tegenspreekt, want drie doelpunten op bezoek in Uden, daar is natuurlijk niks mis mee.

Kortom, een raar spelletje, dat voetbal. Koenen is best te spreken over de voortgang van Dongen in de hoofdklasse. “Je moet niet vergeten dat de meeste spelers van ons voor het eerst op dit niveau acteren. Aan den lijve hebben we ondervonden dat er in deze afdeling andere wetten gelden. Het belangrijkst vind ik dat we er lering uit trekken. Sommige mensen verwachten misschien meer van ons, maar we moeten wel realistisch blijven. Het is goed om te zien dat Dongen ondanks alles zijn eigen weg blijft volgen wat betreft spelopvatting en –invulling.”

Hoewel Koenen in het verleden middenvelder was, manifesteert hij zich tegenwoordig als een klassieke rechtsbuiten. Snelheid, balvaardigheid, creativiteit en het vermogen om af en toe een doelpunt mee te pikken zijn eigenschappen die allemaal op de 22-jarige student uit Dongen-Vaart van toepassing zijn. “Ik voel me goed op die plaats, al is het wel zo dat je in een centrale rol soms makkelijker aan de bal komt. Zegt de trainer dat ik nog niet heb laten zien wat ik kan? Dan heeft hij honderd procent gelijk. Zo heb ik nu pas twee keer gescoord, terwijl ik vorig seizoen tien goals maakte. Maar na mijn blessure voel ik dat ik nu langzaam aan in een vast ritme begin te komen. Ik eis van mezelf dat ik belangrijker word voor de ploeg.”

Net als het gros van zijn medespelers heeft ook Koenen toegezegd minimaal nog een seizoen bij Dongen te blijven. “Op termijn mogen wij best inzetten op een promotie naar de Topklasse. De basis staat er, nu moeten we nog schaven aan de details.” Misschien kan Dongen in mei al een poging wagen om de stap te maken. Bij winst op OJC Rosmalen – en indien De Valk niet wint bij Meerssen – is de ploeg van Clemens Bastiaansen namelijk periodekampioen. “Een reden temeer om zondag volle bak te gaan.”

Be Sociable, Share!