‘Ik geloofde er al in. Het team nu ook’

foto Robert Janzen

foto Robert Janzen

De Topklasse is het platform waarop Jorzolino Falkenstein minimaal wil spelen. Als dat met Gemert is, dient die club zich daarom te handhaven. Een stap in die richting zetten Falkenstein c.s. door met 2-1 van Haaglandia te winnen. De eerste driepunter sinds eind oktober. “Eindelijk, ja. We hebben laten zien dat het mogelijk is. Vorige week bij Lienden een punt, nu drie. Doorgaan zo, het kan!”

Falkenstein (24), met zijn negende doelpunt topscorer van Gemert, heeft zich ontpopt tot een dragende speler. Techniek en snelheid waren altijd zijn handelsmerken en zijn dat nog steeds, maar ook in mentaal opzicht heeft hij reuzensprongen gemaakt. “Ik was in het verleden een speler die zijn koppie kon laten hangen bij tegenslag. En tegenslag hebben we dit seizoen al veel gehad. Dat had zijn weerslag op een aantal medespelers van me. Door te proberen inspirerend en motiverend te zijn, trachtte ik het team te helpen. Ik ben altijd blijven geloven in handhaving. Ik merkte een paar weken geleden dat die gedachte bij sommige ploegmaats minder werd. Nu zijn ze weer om.”

Amateurbasis

Mede dankzij Falkenstein. “Het is niet zo dat ik daar tijdens een wedstrijd bewust mee bezig ben, maar het feit dat ik op mijn leeftijd eventueel nog een stap mag of kan maken, speelt zonder twijfel mee. Nog altijd train ik wekelijks eenmaal mee met Helmond Sport. Daar word je niet bepaald slechter van. Tot wanneer ik daar blijf meetrainen is nog niet bekend. Dat is afwachten. Wachten op het moment dat zij een keuze hebben gemaakt”, zegt Falkenstein, die de stap dolgraag zou willen maken. “FC Oss is ook nog actueel. Op amateurbasis? Als blijkt dat dit de enige optie is, denk ik er toch over na. Vele spelers van mijn leeftijd zouden dat waarschijnlijk niet doen, maar mijn situatie is anders. Ik woon nog bij mijn ouders en kan het me eventueel permitteren om een jaartje in mezelf te investeren. Ik kan het niveau aan. Wedstrijden zijn altijd anders, klopt. Maar met de juiste begeleiding is het mogelijk. Dat voel ik gewoon.”

Mocht het avontuur op Jupiler League-niveau afketsen, wat dan? “Ook dat is een vraagteken. Ik heb eigenlijk weinig trek om in de Hoofdklasse te voetballen. Is toch een stap terug. Dat weet de leiding trouwens, hoor.” Dus bij degradatie speel jij na de zomer niet meer bij Gemert? “Ehh, wij degraderen niet..”

Be Sociable, Share!