‘Ik ben een vechtersbaas’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Met  11 punten uit acht duels presteert de door kampen verdeelde hoofdklasser Nuenen tot dusver niet eens onverdienstelijk. “In alle objectiviteit, dat hadden vier punten meer kunnen zijn. Nee, moeten zijn”, vindt Willy Scheepers. De coach die al sinds zijn aanstelling met serieuze weerstanden wordt geconfronteerd. “Negen van de tien waren vermoedelijk al opgestapt. Maar kom op, hè. Ik laat me niet in mijn laarzen pissen, zoals ze dat in Zwitserland zeggen.”

In eerste instantie wil de ex-prof uit Eindhoven die jarenlang in het buitenland zijn brood verdiende alleen maar over het voetbal praten. “Het gedoe eromheen interesseert me niet. Daar sta ik boven. Vind het alleen wel vervelend voor de mensen in mijn directe omgeving. Het is niet prettig als ik mijn ouders voor wie ik ben teruggekomen naar Nederland huilend op de bank aantref omdat zij zaken over mij in niet bepaald vleiende bewoordingen in de krant hebben moeten lezen. Dat kan ik niet over mijn kant laten gaan. Dan recht ik mijn rug extra, ik ben een vechtersbaas.”

Scheepers legt uit waar vanuit zijn optiek de schoen wringt. “Nuenen zat en zit in een proces van veranderingen. In mij zag de leiding de geschikte persoon om dat proces op technisch vlak wat betreft de selectie in goede banen te leiden. Dat was mijn opdracht en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Punt. Dan kan het gebeuren dat mensen niet tevreden zijn. Veranderingen brengen weerstanden met zich mee. Zo is het leven, dat zoals je weet lang niet altijd makkelijk is. En geloof me, ik heb in het verleden wel andere dingen meegemaakt”, wil Scheepers aangeven dat hij pal staat en dat hij sowieso niet van plan is te zwichten.

“De leiding van de club bepaalt de koers. Uiteindelijk gaat het er in deze specifieke situatie dan om wie de sterkste is. Daar komt het in dit geval wel op neer. In dit verhaal doe ik waarvoor de club mij heeft aangesteld. Met al het gedoe eromheen, ja. Maar daarmee kan ik dealen. Ik kom wel in actie als de grenzen van normen en waarden worden overschreden. Als er verhalen in de media verschijnen die mij beschadigen. Dan vind ik dat het bestuur actie moet ondernemen”, doelt Scheepers onder meer op het interview met Noel Janssen, de spits die vorige week bedankte voor het eerste elftal. “Wanneer je als aanvaller zes wedstrijden niet hebt gescoord en niet brengt wat ik van je verwacht, dan heb ik toch het recht om een speler op de bank te zetten. Volgens mij moet je dan antwoorden als je de kans weer krijgt als invaller. En die had hij heus gekregen. Generaal ontbreekt het bij spelers aan zelfreflectie. En ze zijn vanuit het verleden een zekere vrije hand gewend en dan is het even omschakelen als dat wat minder het geval is. Bovendien laten ze door dit soort acties hun maatjes, hun team in de steek. Staan ze daar weleens bij stil? Echt, soms heb ik het gevoel dat ik een kleuterleidster ben. Trainingen saai? Tactische trainingen acht ik noodzakelijk. Trainen op dit niveau is echt niet alleen maar leuke partijtjes spelen.”

Klik hier voor het volledige interview op Amateurvoetbaleindhoven.nl, partner van Sportkwadraat

Be Sociable, Share!