‘Iets andere beleving’

Als beoogd assistent sprak hij uitvoerig met zowel Frank Weijers, straks de nieuwe trainer van De Valk, en met Jurgen Dirkx, in de zomer bij UNA/Brinvast de opvolger van Bas Gösgens. De keus van Carlo Vorstenbosch viel uiteindelijk op de club waarvoor hij als voetballer het laatst actief was. “Vanwege de iets andere beleving.”

De ex-prof uit St.Oedenrode vindt de algehele situatie waarin De Valk zich momenteel bevindt vergelijkbaar met de periode toen UNA net hoofdklasser was. “Logisch dus en achter de schermen wordt hard gewerkt om de organisatie te professionaliseren. Ik werk prettig samen met hoofdcoach Paul van der Palen, die me veel ruimte tot ontplooiing geeft . Daar ligt het niet aan, met Weijers zou dat ongetwijfeld hetzelfde zijn geweest. Maar UNA is in alles wat verder.”

Bijvoorbeeld op prestatief vlak. Waar De Valk handhaving in de Hoofdklasse als een groot goed ziet, is de Topklasse het doel van de club uit Zeelst. “Als ze het dit seizoen niet redden, zetten ze volgend seizoen vol in op een directe terugkeer. Drie keer trainen maakt daar deel van uit. Ja, ook dan wordt het druk”, weet Vorstenbosch, die momenteel onderzoekt of hij wellicht in aanmerking komt voor de verkorte trainersopleiding TC2 bij het CIOS aan de nieuw op te richten sportacademie in Eindhoven. “Sowieso ga ik de komende maanden aan de slag voor bijscholing van mijn TC3, een cursus die ik vijftien jaar geleden aflegde.”

Druk

In de tussentijd is het een en ander veranderd, merkt Vorstenbosch in de dagelijkse praktijk bij De Valk. “Ook in dat opzicht wilde ik in eerste instantie ondervinden of dat trainerschap iets is voor mij. Nou, dat blijkt het geval. Met alles erop en eraan inclusief mijn reguliere baan wordt het zaak om de activiteiten, ook privé, goed op elkaar af te stemmen. Als voetballer was je minder tijd kwijt. Maar nee, ik kan niet zeggen dat ik het zelf spelen mis. Te druk voor waarschijnlijk. Bovendien, tijdens een training trap ik af en toe een balletje mee en zit daarnaast nog regelmatig in de kleedkamer.”

Be Sociable, Share!