Idd nacompetitie, maar welke?

foto Robert Janzen

Dat binnenhalen van die periodetitel was voor De Valk een prestatie van formaat. “Wij dachten toen: mooi, nu nog een paar potjes winnen en we zijn ook meteen veilig.” Die vlieger ging – vooralsnog – niet op. De Valkenswaardse selectie werd getroffen door een blessuregolf met drie nederlagen op rij als consequentie. “Het is momenteel pappen en nathouden. Het zou zonde zijn als we de periode moeten inleveren”, verzucht Paul van de Palen.

De coach van De Valk eindigde de trainingssessie op dinsdag met zes spelers. “Zes spelers, inclusief doelman Jurgen Pinckers! De rest zat bij de fysio of verrichtte voorzichtig loopwerk. De medische staf maakt momenteel overuren. Zondag tegen Dongen zullen we heus met elf spelers aan de aftrap verschijnen, maar in welke samenstelling? Jeugdspelers brengen is prima, maar niet als er dat teveel tegelijk zijn.” Tot overmaat van ramp kreeg Anthony de Haan tegen Groene Ster in blessuretijd een rode kaart. “Die missen we vier duels, hoewel De Haan per se in beroep wil tegen de schorsing.”

Brazilië

De breedte van de selectie werkt in dit stadium tegen De Valk. “We wisten op voorhand dat vijftien spelers krap is. Zolang iedereen fit en beschikbaar is, geen probleem. Maar dat is geen zekerheidje, blijkt maar weer. Nee, het is verre van optimaal, maar we hebben geen keus, we moeten door. Wij degraderen niet, dat spreken we ook onderling hardop uit. Die wil moeten we als geheel uitstralen. Vechten, knokken en boven die streep proberen te blijven. Als we daaronder eindigen, zijn we de periodetitel kwijt. Dan wordt het ook nacompetitie, maar met andere belangen”, aldus Van der Palen, die voor volgend seizoen nog geen verplichtingen is aangegaan. “Tenzij er iets heel moois voorbij komt, wil ik dat ook niet. Na twintig jaar volle bak is een jaartje rust wel lekker. Denk ik. Maar ja, daar kom je pas achter als je de stap zet. Heel misschien dat ik iets met jeugd ga doen in Brazilië, daar lopen wat contacten.”

Be Sociable, Share!