Hoofdklassenklaar

De 1-1 van De Valk tegen EHC voelde voor Paul van der Palen als een overwinning. Zijn selectie is immers nog niet ‘hoofdklassenklaar’, zoals hij het omschrijft. “Tussen fit en topfit zit een verschil”, zegt Van der Palen met een verwijzing naar de spelers die na blessures zijn aangesloten, de ingestroomde nieuwkomers vanuit de lagere klassen plus de twee aan komen waaien surprises Elroy Deege en Sergio Kawarmala.

Voor dat duo verwacht De Valk op korte termijn groen licht van de KNVB inzake speelgerechtigdheid. Deege is een 25-jarige verdediger die het laatst uitwam voor eersteklasser TOGB en per 1 september een studie is begonnen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Deege woont inmiddels in Eindhoven, per 15 september vanaf zijn vaste verblijfplaats. De snelheid van de ambtelijke molens inclusief de voetbalbond bepaalt wanneer Deege officieel inzetbaar is.

Kawarmala is in meerdere opzichten een verhaal apart. De 26-jarige verdediger besloot eerder dit jaar nog één keer alles op een carrière in het betaald voetbal te zetten. Hij sloot als amateur aan bij FC Eindhoven, maar ondervond al snel de beperkingen van slechts een minimale onkostenvergoeding. “Voor mijn gevoel had ik het hoofdstuk profvoetbal nog niet afgesloten, vandaar die stap. Achteraf gezien heb ik deze comeback onderschat. Ik kon amper mijn benzine betalen en had geluk dat ik op mijn ouders kon terugvallen. Nu zijn mijn ogen geopend, heb er vrede mee en definitief een punt gezet achter dat profvoetbal. Ik heb mijn voormalige baan terug en zit weer goed in mijn vel.”

Vanzelfsprekendheid

Aangezien De Valk voor Kawarmala de laatste club was waarvoor hij een bindende wedstrijd speelde, de transfermarkt gesloten is en hij zich bij die vereniging prettig voelt, was een terugkeer min of meer een vanzelfsprekendheid.  Het wachten is nu op een akkoord van de voetbalbond. Van de Palen begrijpt niet waarom dat zo lang moet duren. “Sergio beschikt over een geldige spelerspas. Een commissie schijnt zich nog over deze zaak te moeten buigen. Jazeker, als wij een dezer dagen goedkeuring krijgen, neem ik hem meteen bij de groep. Ik heb Sergio vanaf vorige week gezien tijdens de trainingen en hij maakte een heel behoorlijke indruk.“

Be Sociable, Share!