Hongerig

Anil Bayram GulnerEen jaar lang heeft Anil Bayram Gűlner zijn voetbalhonger moeten stillen met allerhande (zaal)toernooitjes onder vrienden en bekenden. Dat gaat binnenkort veranderen voor de 22-jarige linkspoot uit Venlo. Na eerst een rondje vergeefs shoppen langs diverse clubs verkocht Willy Scheepers hem geen nee. “Hoewel hij eigenlijk een spits zocht. Maar dat kan ik ook”, antwoordde Gűlner.

Navraag door de nieuwe trainer van Nuenen bij VVV, de voormalige club van ABG, bevestigde zijn bewering. “In die ene interland die ik speelde voor Oranje onder 15 met onder meer Ricardo van Rhijn en Rodney Sneijder speelde ik in de punt. Dat was toen ook mijn positie. Helaas scheurde rond die tijd mijn voorste kruisband af, lag er een jaar uit en ben vervolgens niet meer in beeld geweest.”

Dat wil zeggen, bij Oranje. Want bij VVV zette Gűlner nadien zijn ontwikkeling gestaag door en mocht uiteindelijk aansluiten bij de A-selectie. De definitieve doorbraak bleef echter uit. “Niet goed genoeg? Blijkbaar. Ik vond zelf dat ik tijdens de trainingen liet zien het niveau aan te kunnen. Maar meer dan een plaatsje op de bank was me niet gegund. Je moet soms ook een beetje geluk hebben”, vindt Gűlner, die na de mededeling van de Venlose leiding dat zijn contract niet verlengd werd een poging waagde om in Turkije als prof aan de bak te komen. “Dat was ongeveer een jaar geleden. Ik heb een maandje bij een Derde Ligaclub meegedaan, maar uiteindelijk liep dat avontuur af als voor zo vele Turkse jongens uit West Europa. Veel beloftes en vervolgens weinig nakomen. En bovendien, als technische voetballer heb je het daar sowieso moeilijk. Alles is puur op fysiek gebaseerd.”

Kijker    

Omdat de datum 15 juni reeds verstreken was, zat Gűlner dus zonder club. “Voetballen met vrienden, fitness en hardlopen, dat was het zo’n beetje. Ondertussen sprak ik met topklassers als De Treffers en EVV. Daarna met clubs als Venray en Deurne. Maar ze zaten allemaal ‘vol’. Gelukkig krijg ik van trainer Scheepers en Nuenen wel de kans en ik kan niet wachten om dat vertrouwen in mij terug te betalen. Ik wil zo graag weer aan spelen toekomen en mezelf in de kijker voetballen. Ik heb de hoop op een topklasser of zelfs meer in ieder geval nog niet opgegeven. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, weet gewoon dat ik ’t kan. Het is nu aan mij dat op het veld te laten zien.”

Be Sociable, Share!