Hoezo symbolisch..?

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Bij Nivo Sparta wisten ze natuurlijk allang dat het een enkele reis eerste klasse zou worden. Ook cijfermatig is de degradatie inmiddels een feit na het 1-4 verlies tegen Stedoco. Een wedstrijd die een haast perfecte afspiegeling gaf van hetgeen de Bommelaren deze jaargang allemaal tegen- en overkwamen. “Heb je ’t gezien? Er is ons tot op het laatste moment werkelijk niets bespaard gebleven”, verzuchtte coach Coen Burg.

Alles wat een ploeg die continu onderin bungelt zoal meemaakt gedurende een seizoen, kwam voorbij op deze Paaszaterdag. Zelf een superkans op 1-0 verkwanselen, vervolgens tegen de verhouding en min of meer uit het niets met 0-1 achter komen, daarna twee pingels tegen krijgen plus rood, met z’n tienen zelf tweemaal de lat raken en op ’t laatst ook nog een tweede rode prent. “Inderdaad, grotendeels zou je ons seizoen afgaande op dit duel zo in een notendop kunnen omschrijven. Alles kwam zo’n beetje voorbij. Dood- en doodzonde”, zei Burg, die met zijn mannen nog altijd op een eerste driepunter wacht. “We gaan er alles aan doen om tenminste dat voor elkaar te krijgen.”

Geen holle frasen, bleek in ieder geval alvast tegen Stedoco. Want natuurlijk ging er ook in deze wedstrijd weer teveel mis, maar aan de instelling lag het zeker niet. “Daarom is het zo ongelofelijk kloten, dat je zelfs niet één keer beloond wordt. Zo frustrerend”,vond Frenk Schaap. Ook het kortwiekbezoekje aan de kapper op vrijdag – ‘mooi Duits kapseltje, hè’- bood dus geen soelaas. “Mensen kijken dadelijk op Teletekst en zien 1-4 staan. Oh, ze zijn weer afgedroogd, denken ze dan…”

Moederziel

Nee, dat werd Nivo Sparta niet. Als onverdiend kun je een 1-4 overwinning niet betitelen, maar de score deed de verhoudingen binnen de lijnen geen recht. “Die bal van Johnny Noorthoek? Tja. Hij had de tijd en ruimte om overal naartoe te schieten, behalve op de plek waar die bal nu belandde”, zag ook Burg. Precies op het lichaam van de doelman dus. “Was dat rood, de eerste keer?” Nee, het ongelukkige contact dat Fabrice de Jonge (17 jaar) maakte met Roel de Kruyk, had de leidsman evengoed kunnen afdoen met alleen een strafschop. “Als je zo moederziel alleen onderaan staat zoals wij, heb je uiteraard ook veel dingen niet goed gedaan, laat dat duidelijk zijn. Maar we hebben anderzijds ook geen greintje geluk gekend. Ook dit geval was weer exemplarisch. Zo extreem heb ik het nog nooit meegemaakt”, stelde Burg, die trouwens nog altijd geen nieuwe club gevonden heeft. “Jawel, ik heb de hoop op een nieuwe uitdaging nog niet opgegeven, maar aan de andere kant zou het misschien weleens goed zijn om dit verhaal in alle rust te verwerken. Want je zult begrijpen dat dit er flink heeft ingehakt.”

Be Sociable, Share!