‘Hoezo aanstellers en watjes?’

“Dit Baronie was absoluut te verslaan, ik vond Nuenen vorige week een sterkere tegenstander”, reageerde Fatih Kamaci op de 3-2 verliespartij van zijn Dongen. Nu ook letterlijk, want de spelmaker heeft een woning betrokken vlakbij het sportpark en is met de clubleiding in gesprek over een verlengd verblijf in Dongen. “Ons spel is nog niet wat het zijn moet, maar wees gerust, dat komt goed.”

Waar Dongen in het debuutjaar op hoofdklassenniveau bedolven werd onder complimenten vanwege het verzorgde voetbal, is de formatie onder leiding van de nieuwe coach Arie van der Zouwen in het jaar van de bevestiging vooral zoekende naar de juiste cadans. Het begint al achterin, waar de opbouw traag en stroef verloopt. Daardoor belandt de bal uiteindelijk te laat bij de aanvallers of via de – vaak onnauwkeurige – lange trap. Met een soort van flipperkastvoetbal tot gevolg. Iets wat Dongen met technici als Kamaci (foto), Larry van Ommen, Mounir Mamaar en Remon Koenen niet ligt. Technici die momenteel bovendien de bal niet als beste vriend hebben.

Snel vergeten

Van der Zouwen repte na afloop over een dominante tweede helft. Dongen had toen inderdaad veel balbezit, maar feitelijk niet meer dan dat. Slordigheid was troef. In de balaannames, in de passing, in de keuzes. “Maar ik heb een ploeg gezien met mentaliteit en initiatief. Baronie is toch bijna niet meer bij onze goal geweest?” Dat klopte, behalve dan die ene grote kans voor Benjamin van Wanrooij. Voor de rest klopte er echter heel veel niet, vond ook Mamaar. “Laten we dit maar snel vergeten. Vanaf dinsdag weer lekker trainen en de volgende wedstrijd laten zien dat we het nog steeds kunnen.”

Met het hart

Jack Sweres wond zich een beetje op over de manier waarop sommige Dongenaren het verlies afreageerden. “Aanstellers en watjes, werd geroepen. Hoezo? Alleen maar frustraties vanwege het feit dat ze niet van een veredeld jeugdteam konden winnen. Op onze overwinning valt niets af te dingen. Baronie heeft met het hart gespeeld en daarnaast zeker in het eerste halfuur fantastisch gevoetbald”, vond de Bredase coach. Alles geplust en gemind lag de waarheid ergens in het midden, zoals gebruikelijk. Baronie kan straks na de terugkeer van alle afwezigen alleen maar beter, Dongen moet beter met deze voltallige groep.

Be Sociable, Share!