Hoe dan ook opvallend

Hij beschikt over vier verschillende keepertenues en zeventien (17!) paar voetbalschoenen in alle kleuren van de regenboog. Vanwege dat onderscheidt Maarten Werts zich al van het gros der doelwachters. Maar met dat gegeven alleen zou de laatste verdediger van Someren tekort worden gedaan. Die Werts kan namelijk een aardig potje keepen. En meer.

Zoals veruit de meesten van zijn gilde is Werts bezeten van de sport. Hij gaat in de regel bijvoorbeeld als eerste het trainingsveld op en komt er vervolgens als laatste vanaf. Om nog wat extra te rollebollen in de modder? “Nee, want Someren heeft kunstgras”, lacht de 25-jarige doelman. “Werken aan de traptechniek. Vrije trappen nemen.” Pardon? “Ik geef dan tips aan een paar ploeggenoten. Hoe ze de bal het best kunnen raken. Mijn trap is één van mijn sterke punten”, legt Werts uit.

Maar wat graag zou hij tijdens de wedstrijden uit zijn doel komen om zich te ontfermen over een free kick in de buurt van de zestien. Aan de overkant welteverstaan. “Maar dat staat de trainer helaas niet toe. Voordat Harjan de Wit er was hadden we op een bepaald moment een probleem met strafschoppen. We misten er nogal eens eentje. De toenmalige trainer vroeg toen wie zich beschikbaar wilde stellen en als enige stak ik mijn hand op. Helaas kregen we toen lange tijd geen penalty.” Keihard bewijs heeft Werts tot dusver zodoende niet kunnen overleggen. Maar het verlangen is er niet minder om geworden. “Aan de ene kant begrijp ik De Wit nu wel. Hij zegt: keepers moeten zich alleen op keepen concentreren. Maar ja. Stel, je staat met één goal achter en vlak voor tijd krijg je een vrije trap op een lekkere plaats…. Dan heb je volgens mij niet zo heel veel meer te verliezen.”

Extra

Feit is wel dat Someren momenteel andere zorgen heeft dan de stoute dromen van de doelman. De zes punten die al sinds speelronde drie achter de naam van de promovendus staan, prijken daar nu nog steeds. “Als je heel eerlijk bent, moet je zeggen dat wij wat extra kwaliteit tekort komen. Zoals de meeste andere teams daar wel over beschikken. Dat wisten we vooraf al en nu wordt dat in de praktijk aangetoond. We voetballen best aardig mee, maar zijn toch niet slagvaardig genoeg op de beslissende momenten. Het is te hopen dat wij die stapjes dadelijk wel kunnen maken”, zegt Werts in de aanloop naar wederom een zware pot bij UNA/Brinvast.

Waarin voor hem wellicht een heldenrol in het verschiet ligt. De kans is immers niet ondenkbeeldig dat het spitsuur wordt voor zijn neus. “Daar word ik niet warm of koud van. Ik weet wat ik kan”, klinkt het zelfverzekerd. “Ik heb me de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een redelijk allround keeper, al zeg ik het zelf. Ja, natuurlijk ben ik ambitieus. Je moet altijd die drang blijven houden om hogerop te komen. Natuurlijk was ik afgelopen zomer graag bij PSV gebleven als vierde doelman. Je wordt daar niet slechter van, denk ik zo. Andersom was dat ook het geval, neem ik aan na die stage en dat oefenduel tegen Borussia Monchengladbach. We konden het alleen niet eens worden over de voorwaarden. Ik had mijn baan best willen opzeggen, maar dat zou dan wel gecompenseerd moeten worden. Ik moet mijn rekeningen natuurlijk kunnen blijven betalen.”

Be Sociable, Share!