‘Hij riep twee keer los…’

foto Jeffrey Oomens

Bij Nuenen wordt doordeweeks niet overdreven veel aandacht besteed aan spelhervattingen. Vanuit de spelersgroep werd de suggestie gedaan daar verandering in aan te brengen. “Uit hoekschoppen en vrije trappen valt namelijk winst te halen”, zegt Richard van Malten. De mandekker van Nuenen bewees dat – ook zonder oefening – bij Dijkse Boys, waar hij twee keer raak knikte uit een corner.

“Eigenlijk twee identieke goals. Hun keeper Toon van Veen riep twee keer los, maar toch slaagde ik erin bij de eerste paal toe te slaan.” Met zijn doelpunten bracht Van Malten Nuenen naast de thuisclub. “Hoewel we na twintig minuten met 2-0 achter stonden, startten we niet slecht. We misten alleen drie opgelegde kansen en de voorsprong van Dijkse Boys ontstond min of meer uit het niets. Waarbij de bal bij het eerste doelpunt in eerste instantie trouwens over de achterlijn zou zijn geweest.”

Nuenen ging echter volwassen om met de tegenslag. In dubbel opzicht. “Tijdens de warming-up bleek dat Tommy Jacobs niet kon spelen en binnen het eerste halfuur waren Ruud Jansen en Noel Janssen wegens blessures naar de kant gegaan. Precies de spelers met de meeste ervaring. Dat we desondanks rustig bleven en uiteindelijk de drie punten pakten, zegt iets over de ontwikkeling die we als ploeg hebben doorgemaakt, vind ik. Al moet ik toegeven dat Dijkse Boys niet echt indruk maakte.”

Indrukwekkend

Van Malten moet diep in zijn geheugen graven om zich twee treffers van hem in één wedstrijd voor de geest te halen. “Dat zal ergens in de E’tjes of F’jes geweest zijn.” Ongetwijfeld ook met het hoofd gemaakt. Hij meet ‘maar’ 1.80 meter, maar zijn kopkracht is indrukwekkend. “Verdedigend zijn er maar weinig spitsen van wie ik de kopduels verlies. Een combinatie van timing, sprongkracht en lef. Aanvallend koppen is een ander verhaal, een stuk moeilijker. Hoe dan ook vind ik dat ik per seizoen een stuk of zes à zeven doelpunten behoor te maken.” De teller staat inmiddels op drie. Wellicht dragen zijn eventuele aanvullende goals straks bij aan het doel dat Nuenen zich gesteld heeft. “We zijn de derde periode nu begonnen met winst. Plaatsing voor de nacompetitie zou een mooie bekroning op ons debuutseizoen zijn”, aldus de 21-jarige verdediger, die zaterdagavond met Nuenen op eigen veld tegenover Baronie staat.

Be Sociable, Share!