‘Hij heeft ons overtuigd’

Jurgen Dirkx wordt de nieuwe hoofdtrainer van UNA/Brinvast. Hij tekent voor een jaar. Woensdag sprak de huidige coach van Geldrop voor het eerst officieel met de leiding van de topklasser en nog geen etmaal later was de kogel al door de kerk. “Als het gevoel goed is, hoef je er niet zo lang over te doen”, reageerde voorzitter Jos Blatter van UNA op de bliksemaanstelling.

“Wij hebben een lijst met daarop een stuk of 25 trainers die voor ons interessant zouden kunnen zijn. Uiteindelijk zijn er daar vijf van overgebleven en met twee zijn we daadwerkelijk in gesprek gegaan”, legt Blatter uit hoe de procedure is verlopen. Naast Dirkx spraken Blatter en co ook met Dominique Vergoossen, de huidige trainer van Bekkerveld en de B1-junioren van Roda JC. Voor de voormalig coach van EVV was het geen pluspunt dat hij een clausule wilde die het hem mogelijk zou maken te allen tijde over te stappen naar een BVO. “Dat is zijn ultieme wens en dat mag. Maar wij voelden er niets voor dat eventuele risico te lopen.”

Los daarvan maakte Dirkx echt indruk volgens Blatter. “Hij heeft ons nogmaals overtuigd. Dat deed Jurgen al eerder toen hij drie jaar geleden stage liep bij ons en het seizoen na het vroegtijdige vertrek van de toenmalige hoofdtrainer als assistent afmaakte. Daarnaast heeft hij  een flinke bagage als voetballer en werkte onder mannen van het kaliber Hiddink en Gerets. Bovendien is Dirkx een persoonlijkheid. Wij waren echt onder de indruk van de manier waarop hij zich presenteerde en inhoudelijk over het trainerschap sprak.”

Verrassend

Het gegeven dat Dirkx feitelijk over nog geen twee jaar ervaring als eindverantwoordelijke voor een seniorenteam beschikt, achtte Blatter per saldo niet van prominent belang. “Ik kan me voorstellen dat de aanstelling van Dirkx in voetballand als verrassend wordt gezien. Kijk, de lijntjes zijn redelijk kort. Wij hebben vanuit het Geldropse begrepen dat Dirkx uitstekend functioneert. Niet voor niets wilden ze daar verder met hem. Met alleen maar die ervaring van Geldrop had hij nu niet bij ons aan tafel gezeten, laat dat duidelijk zijn. Maar het totale pakket is wat ons betreft in orde. Het is straks aan Jurgen Dirkx om ons goede gevoel in de praktijk in daden om te zetten.”

Be Sociable, Share!