‘Het wordt UNA of FC Eindhoven’

Na de overwinning op HBS, 3-0 medio februari, leefde bij UNA/Brinvast de gedachte dat rechtstreekse handhaving een reëel uitgangspunt was. “Als je ziet waar HBS momenteel staat en ik die wedstrijd nog eens afdraai, stel ik ook nu dat UNA niet onderdoet voor die ploeg. En zo zijn er meer. Maar ja, de stand geeft een ander beeld en dat is wat telt”, weet Niek van Boekel.

Hilversum achterhalen en Argon onder zich houden. Dat zijn de bijgestelde doelen van UNA met nog negen duels te gaan. “Inderdaad, nacompetitie is het hoogst haalbare. Dat zal nog een flinke klus worden, maar wel een realistische. Hoewel het programma voor de komende weken niet lekker is”, zegt de spelmaker aan de vooravond van de confrontatie met De Treffers, gevolgd door Lienden en AFC. “Treffers heeft al een tijdje geen wedstrijd meer verloren en zijn na een stroeve start bezig aan een opmars. Gelukkig wel een voetballende ploeg. Zelf het spel maken is lastiger voor ons dan profiteren in de omschakeling tegen een team dat ruimte weggeeft.”

Spannende tijden dus, ook voor Van Boekel zelf. Hij wikt en weegt momenteel over zijn voetbaltoekomst. “Ik kan bij FC Eindhoven instromen op amateurbasis en heb daarnaast een aanbod van UNA liggen. Op amateurbasis in de Jupiler League spelen is niet echt aantrekkelijk. Anderzijds is het vermoedelijk wel mijn laatste kans op dat niveau en heb ik mijn studie komende zomer afgerond. Ja, als ik ga word ik normaal gesproken een concurrent van mijn broer Rob. Ik zou graag willen weten of Ernest Faber volgend seizoen nog trainer van Eindhoven is. Hij heeft vertrouwen in mij, maar heeft een eventuele nieuwe trainer dat ook? Bij UNA is het de vraag op welk niveau het straks acteert. Eigenlijk wil ik op zijn minst in die Topklasse blijven spelen.”

Automatische piloot

Vragen waarop op korte termijn waarschijnlijk geen antwoorden zullen komen. “Dat is het vervelende. Met UNA heb ik geen datum afgesproken, maar ik vind het niet netjes om de club te lang in het ongewisse te laten.” Van Boekel zegt niet dat hij met UNA per se niet in de Hoofdklasse wil voetballen. “Het wordt sowieso UNA of Eindhoven. De uitdaging van de Hoofdklasse is een stuk minder. Dat niveau zijn wij een beetje ontgroeid. Als je ziet hoe makkelijk wij potjes tegen hoofdklassers op een zakelijke manier naar ons toe trekken.. Is niet arrogant bedoeld, maar haast op de automatische piloot. Het gat met de Topklasse is echt groot. Na een wedstrijd in die afdeling ben ik fysiek helemaal op. Een moment van verslapping wordt keihard afgestraft.”

foto Bert Stottelaar

Be Sociable, Share!