‘Het moet zuiver blijven’

foto FC Eindhoven

Een druk baasje, die Mark van Sonsbeek. Naast zijn fulltime job als conciërge op een middelbare school in Eindhoven is de 42-jarige Keldonker ook bijna een volledige werkweek aan tijd kwijt met zijn functie als technisch manager van hoofdklasser Schijndel/VITAM Catering. “En eigenlijk ben je nooit klaar. Maar dat is niet erg, want voetbal is mijn hobby en dan is niets teveel”, weet de toekomstige hoofdcoach van Deurne.

Het gaat niet goed met de hoofdmacht en dat is een understatement. Volgens Van Sonsbeek is dat maar net hoe je het bekijkt. “Met ons eerste zal het moeilijk worden om voor handhaving te zorgen. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn. Maar de nieuwe weg die we als vereniging zijn ingeslagen is zo mogelijk nog belangrijker. Afgesproken is destijds dat we met een jong en streekgebonden team verder wilden en wat dat betreft ziet het er goed uit. Binnenkort starten we met de tweede fase over de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. En daarin zullen niet heel veel mutaties gaan plaatsvinden, is mijn verwachting.”

Misschien een paar en in dat kader is Van Sonsbeek met zijn team zondag begonnen met scoutingwerk op de andere velden. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt, ook met Deurne. Dat soort zaken kan ik goed scheiden. Ik werk nu voor Schijndel en wil het hier zo goed mogelijk afsluiten. Nee, met betrekking tot mijn opvolging doe ik niets. Is ook logisch, ik ga inderdaad niet over mijn eigen graf regeren. Het moet zuiver blijven.” Van Sonsbeek zegt niet bezig te zijn met een eventuele opvolger voor Mark Schenning. “Wij hebben nog steeds goede hoop dat Mark blijft. Hij doet het geweldig, ligt ook erg goed in de groep. Ik begrijp wel waarom Schenning de boot nog even afhoudt. Hij is ambitieus en wil graag deelnemen aan de cursus Coach Betaald Voetbal. Voor toetreding is echter een trainerschap op hoofdklassenniveau vereist. Vanaf onze kant zullen wij alles in het werk stellen om Mark Schenning te behouden voor Schijndel. En als dat onverhoopt niet lukt, lijkt de markt mij groot genoeg om voor een alternatief te zorgen.”

De spelers zelf kunnen in relatie tot het aanblijven van Schenning ook hun duit in het zakje doen door ‘simpelweg’ wedstrijden te gaan winnen. En snel, te beginnen zondag bij OJC Rosmalen. “We lopen eigenlijk constant achter die slechte seizoenstart aan. Inmiddels ziet het er allemaal een stuk beter uit, alleen moet zich dat nog wel vertalen in punten”, zegt de voormalig prof en ex-speler van Schijndel, die overigens zelf ook nog niet verzekerd is van een hoofdklassenticket met zijn nieuwe club.  “Dat is voor latere zorg. Bevlogen? Dat moet ook. Nu telt Schijndel. En dat ik straks dat veld weer op mag, is mooi. Ik miste het gras onder mijn voeten.”

Be Sociable, Share!